Novice

Orjaškega slona operirali s pomočjo prostovoljnih prispevkov

V obsežnem posegu je sodelovalo 30 ljudi

12. november 2017 ob 18:11
Barranquilla - MMC RTV SLO

V kolumbijskem živalskem vrtu so uspešno izpeljali operacijo slona, ki so ga oblasti pred leti rešile iz rok kriminalne združbe. Denar za operacijo so zbrali s pomočjo prostovoljnih prispevkov.

Afriškega slona z imenom Tantor, ki je imel močno poškodovan okel, so veterinarji uspavali za tri ure, v operacijskem posegu pa je sodelovalo 30 ljudi. V obsežni in zapleteni akciji so policisti pred živalskim vrtom v mestu Barranquilla zaprli ulico, osebje živalskega vrta pa je na njej postavilo poseben žerjav, s katerim so slona med posegom dvignili.

Po poročanju BBC-ja so morali veterinarji za operacijo oblikovati posebno opremo, uporabili pa so tudi izredno močen anestetik, namenjen uspavanju največjih živali. Operacijo pettonskega slona so v živalskem vrtu želeli izpeljati že pred dvema letoma, ko se je slon poškodoval, a se je zapletlo ravno pri pridobivanju posebnega anestetika, prav tako pa v živalskem vrtu takrat niso imeli dovolj finančnih sredstev.

Tokrat so se v želji, da bi poškodovanega orjaka rešili trpljenja, odločili za zbiranje prostovoljnih prispevkov. V uspešni dobrodelni akciji je denar prispevalo več kot 100 donatorjev.

Tantorja, ki danes šteje okoli 50 let, so v kolumbijski živalski vrt sprejeli aprila 1991, potem ko so ga iz rok kriminalne združbe rešile državne oblasti. Do rešitve je skupaj z drugimi živalmi živel na skritem ranču, ki so ga vodili kriminalci, ki so se ukvarjali s preprodajo prepovedanih drog in eksotičnih živali.

M. Z. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 3

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • RUS 12. november 2017 ob 18:58
  Prijavi neprimerno vsebino
  Končno pozitivna novica, ki vliva še vsaj malo upanja, da še nismo čisto skrenili s poti.
  Po vseh tistih novicah o migrantih, krizah, spolnem nadlegovanju, končno neka pozitivna novica.
  Vsaj nekomu še ni vseeno.
  +14
  -1
 • vranek 13. november 2017 ob 01:44
  Prijavi neprimerno vsebino
  Upam, da hitro okreva.
  +5
  0
 • DamnDyD 13. november 2017 ob 05:24
  Prijavi neprimerno vsebino
  Sicer vesela novioca, a vseeno... Si predstavljate, koliko živali bi bilo na tak način rešenih, če bi vsaj nekateri, ki imajo prevreč milijonov, pomagali?! #milionarshelpanimals
  +1
  -1
 

Avdio & Video

 • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

 • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

 • Varuh pravic živali

 • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!