Telefon je predstavil kar sam direktor podjetja. Foto: Reuters
Telefon je predstavil kar sam direktor podjetja. Foto: Reuters

Direktor podjetja Steve Jobs je ob predstavitvi dejal, da bodo v ZDA telefon začeli prodajati junija, na voljo pa bo tudi različica s pol manjšim pomnilnikom, in to za 499 dolarjev, zmogljivejši model pa bo stal sto dolarjev več. Telefon je namenjen predvsem ljubiteljem glasbe, ki bodo lahko kar nanj shranili zelo veliko zbirko.

Štirje gigabajti namreč zadostujejo za približno tisoč pesmi, kar pomeni, da bo mogoče na telefon posneti več kot 60 zgoščenk. S telefonom naj bi si podjetje še utrdilo položaj na trgu prenosnih medijskih predvajalnikov, na katerem ima s slavnim iPodom kar 70-odstotni delež.

Telefon, ki je debel vsega 11,2 milimetra, ima 3,5-palčni zaslon, ki je občutljiv na dotik, in digitalni fotoaparat z dvomilijonskim tipalom. Telefon omogoča tudi brskanje po spletu in sprejemanje elektronske pošte. Na splet se je mogoče s telefonom povezati tudi z uporabo brezžičnega omrežja.

Apple Computers samo še Apple
Steve Jobs je ob tem napovedal tudi, da je podjetje opustilo naziv Computers v svojem imenu, tako da bo od zdaj znano le še kot Apple (Jabolko). Zaradi napovedi novega telefona pa je podjetju tudi močno narasla cena, saj so delnice v trenutku poskočile kar za 8,5 odstotka.