Uporabniki Facebooka v ZDA so dočakali novo aplikacijo. Foto: EPA
Uporabniki Facebooka v ZDA so dočakali novo aplikacijo. Foto: EPA

Nova aplikacija je že na voljo v Združenih državah, uporabniki pa morajo imeti na svojih mobilnikih nameščeno tudi najnovejšo Facebookovo aplikacijo. Ta je prvenstveno narejena za Applov iPhone, naložijo pa si jo lahko tudi uporabniki nekaterih drugih mobilnikov.

Tisti uporabniki, ki bodo svojim prijateljem želeli povedati, kje so, bodo ob prijavi lahko izbrali med seznamom krajev v bližini tistega, kjer trenutno so. Kraj bo nato viden med t. i. novicami (News Feed) in med zadnjimi aktivnostmi (Recent Activity) uporabnika, so na tiskovni konferenci v Palu Altu v Kaliforniji pojasnili predstavniki enega največjih spletnih socialnih omrežij.

Facebookovi programerji so prepričani, da bo aplikacija pomagala uporabnikom, saj bodo ne samo objavljali krajev, kjer so, ampak bodo lahko tudi izvedeli, kateri od njihovih prijateljev je v bližini.

Uporabniki bodo lahko pri prijavi označili (tag) tudi svoje prijatelje, ki so v določeni restavraciji, baru, parku, trgovskem centru ipd. skupaj z njimi. Da se ne bo dogajalo, da bi nekdo označil prijatelja, ki ga na določenem kraju sploh ni, bodo lahko "tagani" samo tisti, ki se bodo prav tako prijavili na dotičnem kraju.

Omenjena aplikacija se zgleduje po že uveljavljenih podobnih storitvah - Foursquare in Gowalla. Facebook napoveduje, da bodo aplikacijo kmalu ponudili tudi uporabnikom v drugih državah in tudi za druge prenosne telefone.