Znanost in tehnologija

Poudarki

  • Facebook pogoje uporabe spremenil tako, da lahko uporablja vse osebne podatke in vsebine, čeprav jih je uporabnik zbrisal
  • EU-direktiva nasprotuje takim potezam, vendar EU ne more vplivati na Facebook, dokler nima strežnikov na svojem ozemlju
Vstop v Facebook je (zaenkrat) enosmeren - osebni podatki namreč za vedno ostanejo tam. Foto: EPA
Z novimi pogoji uporabe so iz člena o licencah izbrisali odstavek, s katerim lahko uporabnik svoje naložene vsebine kadar koli zbriše, pri tem pa Facebooku avtomatično poteče licenca za uporabo teh vsebin. Foto: MMC RTV SLO
Zuckerberg, vedno oblečen v navadno majico in kavbojke, je s kravato na forumu v Davosu predstavil novo obdobje svoje strani. Leto 2009 bo namreč po njegovih besedah ključno za Facebook, saj bo v naslednjih mesecih lahko dokončno uspel ali pa se bo začel njegov zaton. Foto: EPA

Dodaj v

Kar je na Facebooku, bo tam tudi ostalo

Če zbrišemo profil, bodo podatki ostali
17. februar 2009 ob 13:53
Ljubljana - MMC RTV SLO

Trenutek, ki so ga mnogi čakali, je nastopil - Facebook bo informacije uporabnikov prodajal podjetjem in vse, kar počnete na Facebooku, bo tam tudi ostalo.

Najbolj razširjena spletna skupnost Facebook, ki jo je danes 24-letni Mark Zuckerberg s pomočjo nekaj prijateljev in sostanovalcev zagnal februarja 2004 v študentski sobi, je zaradi svojega enostavnega in hitrega vmesnika (ta je bil pri hitrem širjenju težava MySpacea) postala zelo popularna v zelo kratkem času. V petih letih je namreč pridobila 150 milijonov aktivnih uporabnikov, oziroma tistih, ki so se nanjo prijavili v zadnjem mesecu.

Taka količina uporabnikov, ki nalagajo svoje fotografije s podrobnimi označbami, kdo je slikan, si izmenjujejo informacije o svojem počutju in razmerjih, si pošiljajo razna darila ter rešujejo vse mogoče teste, naravnost kliče po tem, da bi tako bazo podatkov uporabili za trženjske namene.

Facebook - raj za oglaševalce in raziskovalce trga
Raziskovalci trga namreč porabijo velikanske količine denarja, da od potencialnih potrošnikov izvejo, na kakšen način jim lahko določen izdelek oziroma storitev prodajo. Na Facebooku pa take informacije uporabniki, natančno vpisani v svoja socialna omrežja, dajejo kar sami od sebe. Pri nastavitvah zasebnosti vsak lahko določi, da je določena vsebina vidna le njegovim prijateljem. Toda mladi ustanovitelji so se zdaj odločili, da bodo vse osebne podatke uporabnikov prodajali naprej.

Zuckerberg - Leto 2009 bo ključno za Facebook
Zuckerberg, vedno oblečen v navadno majico in kavbojke, je s kravato na forumu v Davosu predstavil novo obdobje svoje strani. Leto 2009 bo namreč po njegovih besedah ključno za Facebook, saj bo v naslednjih mesecih lahko dokončno uspel ali pa se bo začel njegov zaton.

Pogoji uporabe so se spremenili
Poleg obljubljene prodaje pa so ob peti obletnici naredili tudi nekaj manjših sprememb v njihovih pogojih uporabe. Že do zdaj je veljalo, da je uporabnik za vsako naloženo datoteko prenesel vse njene pravice na Facebook, tako da je lahko spletna stran z vsebinami počela, kar se ji je zahotelo, v kar je vključeno tudi posredovanje drugim organizacijam.

Z novimi pogoji uporabe, ki veljajo od 4. februarja letos, pa so iz člena o licencah izbrisali odstavek, s katerim lahko uporabnik svoje naložene vsebine kadar koli zbriše, pri tem pa Facebooku avtomatično poteče licenca za uporabo teh vsebin. "Facebook ti pomaga povezovati se z ljudmi v tvojem življenju," pa čeprav mi tega več nočemo.

Če se bo kdo vprašal, kako je mogoče, da lahko Facebook spreminja svoje pogoje uporabe, bo odgovor našel že takoj na začetku pogojev, kjer je zapisano, da lahko Facebook "zamenja, spremeni, doda ali zbriše dele teh pogojev uporabe kadar koli brez vnaprejšnjega obvestila".

Tako kljub ukinitvi profila na Facebooku za vedno ostanejo vse osebne informacije uporabnikov in njihovega obnašanja na strani, torej tudi, s kom so kaj govorili in nad čim so se pritoževali.

Evropski zakoni strogi, a Facebook se ne nahaja v EU-ju
Zadeva pa je poleg vsega sporna tudi s stališča zakonodaje Evropske unije, saj direktiva o varstvu osebnih podatkov zapoveduje, da se osebni podatki lahko obdelujejo le s privoljenjem posameznika. Prav tako pa se lahko odloči, da svoje privoljenje prekliče, to pa je ravno člen, ki so ga zdaj pri Facebooku iz pogojev izbrisali.

A po besedah Andreja Tomšiča iz urada Informacijske pooblaščenke ne more niti Slovenija niti katera druga članica iz Evropske unije ničesar ukreniti, saj Facebook ni fizično prisoten tu. Če bi namreč imel le del strežnikov, s katerim obdeluje osebne podatke v EU-ju, bi moral spoštovati tukajšnje zakone, tako pa za zdaj te in podobnih strani nihče ne more prisiliti v upoštevanje tovrstnih zakonov.

Blaž Kosovel
blaz.kosovel@rtvslo.si

Prijavi napako
Komentarji
tinesi
# 27.02.2009 ob 20:09
Pa ja de ne evo pa smo tam, ampak še zmerom drži tisto o cepcih samo, da tokrat z veliko začetnico Cepci .
nim
# 21.02.2009 ob 20:01
biljonar, kateri je ukradu idejo kolegom s faksa, za kar mu sodišče dalo par mio kazni....
sekioli
# 20.02.2009 ob 18:57
kaj pa če objavijo kakšno sliko v kerm časopisu
Ejsi/Disi
# 18.02.2009 ob 16:17
Hi hi, kakšni komentarji padajo glede FB-ja. In največ proti imajo za povedat ravno tisti, ki skoraj vsak dan objvljajo komentarje tu gor. In to v stilu: pejte ven na luft. Jao, jao...
Travelatix
# 18.02.2009 ob 11:01
Na Facebooku so objavili:

Over the past few days, we have received a lot of feedback about the new terms we posted two weeks ago. Because of this response, we have decided to return to our previous Terms of Use while we resolve the issues that people have raised. For more information, visit the Facebook Blog.
If you want to share your thoughts on what should be in the new terms, check out our group Facebook Bill of Rights and Responsibilities.


S tem so preklicali, kar vas je tako zmotilo! Ha!
ancient
# 18.02.2009 ob 09:19
Jaz edino dobro stvar v tem vidim le v primeru, če se recimo kdo od prijateljev ai znancev preseli na neko tako oddaljeno lokacijo (tujina), ker je tako cenejše kot recimo telefonski kontakt. Pa še v tem primeru - za moje pojme - zadostuje že elektronska pošta. Žalostno je to, da nekateri dejansko kontakktirajo preko facebook-a s sosedom, ali z nekom, ki je fizično zelo blizu njih, namesto, da bi hodili eden k drugemu na kavo. zame je stvar popolnoma enostavna - za kontaktiranje in druženje s prijatelji (niti slučajno)i ne potrebujem kakšnega facebook-a. Ni ga lepšega kot, ko se (kot je že nekdo prej omenil) dobimo na pirčku, ali kozarčku cvička (ali pa soku, kdor prej omenjenega ne pije) in v živo podebatiramo. Klinc gleda gospodarsko krizo, za druženje pa res ne potrebuješ veliko. Bo prej zmanjkalo denarja za plačevanje internetnih storitev...
Aftereight
# 18.02.2009 ob 09:16
So že spremenili podatek:

Over the past few days, we have received a lot of feedback about the new terms we posted two weeks ago. Because of this response, we have decided to return to our previous Terms of Use while we resolve the issues that people have raised. For more information, visit the Facebook Blog.

If you want to share your thoughts on what should be in the new terms, check out our group Facebook Bill of Rights and Responsibilities.
Nec
# 18.02.2009 ob 09:06
Sploh ne vem kaj naj rečem ... vse skupaj mi je prav smešno.
Aja, kot prvo naj povem to, da facebook uporabljam, ne redno, vendar ga.
Samo, ko vidim kako ste nekateri sfantazirani, kar ne morem verjet, ne ga srat o nekem Orwellu, po možnosti še brali niste knjige, raznih nadzorih s strani CIE, ajde ne seri no :)
Po drugi strani pa preziram vse tiste, ki so facebook dejansko vzeli za 'realni' svet! Tukaj se strinjam z vsemi, ki pravite, ljudje pojdite ven, vendar je tudi tukaj res, da je prav luštno, da lahko imaš stik, pa tudi če je ta samo online z nekim sošolcem/ko iz npr. srednje šole, ker se pač drugače ne bi 'videl'.
Komentarji v stilu nekaterih tako sovražno nastrojenih proti facebooku, so mi pa malo smešni že zaradi tega, ker trdite in pametujete o facebooku, vendar kot pravite ga NIKOLI niste uporabljali?! Kako potem toliko veste ... bla, bla, bla.
Ozkogledneži zagamani, ozrite se okrog sebe in dajte že enkrat razmišljat s svojo glavo, predvsem pa širše in z večih strani!
Po navadi se ne udejstvujem pri pisanju komentarjev, vendar me zadnje čase muči predvsem to kar sem napisal v zadnjem stavku.
Peace
DJ OLI
# 17.02.2009 ob 23:00
adijo facebook
že tako mi ni bil nikoli všeč.
Throll
# 17.02.2009 ob 22:31
Facebook me nikoli ni pritegnil, s temi novimi zadevami pa bom še dalje od tega. Če že, je potem Myspace bistveno bolj primeren za komuniciranje in ostalo uporabo.
hokej
# 17.02.2009 ob 21:29
George Orwell: "1984"
Ali_enka
# 17.02.2009 ob 21:11
Vsi, ki pravite, da vas ne briga, ali vaše podatke nekdo kupi in jih uporablja po svoji volji, se mi prav smilite. Očitno se niti malo ne cenite, da take bedarije pišete. Facebook ni nič drugega kot še eno super orodje za popoln nadzor nad ljudmi (za vse, ki vas zanima, se informirajte: New world order oz. Nov svetovni red).
*_IriS_*
# 17.02.2009 ob 18:23
Men se pa nikakor ne zdi facebook za siromašne ljudi (če se seveda izločim tiste, ki dejansko večino svojega časa preživijo gor).. kar se tiče normalne uporabe pa je super.. najdeš stik s prijateljem, znancem, ki ga že leta nisi videl.. opozarja te na prihajajoče rojstne dneve..itd:) meni se res ne zdi nič slabega, v primeru da ga uporabljaš z glavo,

lp
simba
# 17.02.2009 ob 18:14
Res pa je da smo se vsi, ki smo naredili profil na FB, strinjali s pogoji in njihovo "ustavo", tako da naj bi se
vsak zavedal v kaj se spušča.
J.M.
# 17.02.2009 ob 17:59
Tudi jaz sem med tistimi, ki pravimo, da je Facebook čisto super stvar, če jo znaš uporabljat! Sama sem preko tega npr. obnovila stike z ljudmi iz tujine, ki sem jih spoznala pred leti in definitivno ne bi šla iskat njihove telefonske v imeniku, kot so bili nekateri predlogi na tem forumu, preko Facebooka pa sem lahko spet stopila v kontakt z njimi - in to tudi veliko ceneje, kot bi s pomočjo telefonskega imenika. Hkrati me tudi ne moti, če bodo moje podatke uporabljali v kakršnekoli namene, saj mi je bilo že prej jasno, da stvari, ki jih objaviš na internetu lahko pristanejo kjerkoli in sem temu primerno tudi reducirala stvari, ki sem jih objavila. Verjamem pa, da ima lahko veliko ljudi, ki so se preko Facebooka radi pobahali s fotkami iz najbolj norih žurk ali čem podobnim, zaradi tega kdaj v prihodnosti kakšne sitnosti... Ampak treba bi bilo prej pomisliti na to...
MartinEs
# 17.02.2009 ob 17:55
@50.zmayac
Če ti niti moji posti niso jasni pol razumem, da ti tudi pogoji uporabe Facebook-a niso. Zaradi mene ti in 150 mio uporabnikov lahko delate, kar hočete. Vem pa, da tudi v Sloveniji delodajalci preverjajo profile kandidatov, ki se prijavijo za določeno mesto. Od tega s kom se družijo do politične pripadnosti, verske.... vse kar imaš gor. In če jim kaj ne paše odletiš že na začetku. V Ameriki so šli celo tako daleč, da za kaka delavna mesta v raznih vladnih organizacijah, preverijo celo pogovore kandidata s svojimi stiki, ker ugani...se shranjujejo na serverju in se jih da odkupit od Facebooka in ti se strinjaš s tem. Kot da bi ti konstantno prisluškovali. Če ti nekdo gre zelo na živce, lahko teoretično preko facebooka zveš čisto vse kar se je on pogovarjala in potem to tudi uporabiš proti njemu.

....po tem kar si ti napisov, da si en navadn alkoholik, k se ni sposoben druzt v realnem svetu, ampak v svetu alkohola.

A zdej sem pa alkoholik če si s kolegi privoščim eno pivo za vikend v gostilni in nesposoben se družit v realnem svetu???
Dej ostani raj na Facebooku, ker o življenju vidim, da nimaš pojma. Če klikneš, da si fan od Union pive glede na to, da si zmayac, verjamem, da te ne more neč primt.
Spacew
# 17.02.2009 ob 17:52
Komaj čakam da me zlorabi kaka mega huda uporabnica...z merami 90-60-90.....grrrrrr
_brejnpejn_
# 17.02.2009 ob 17:47
54:
"Mislim, da tudi med vsemi, ki tako nasprotujejo facebooku, ni nikogar, ki bo dvignil telefon, odprl imenik in v njem poiskal sošolca iz osnovne šole, ter ga poklical in se z njim pogovarjal petnajst minut... "

Aja?. Zanimiv zaplet. In zakaj temu ni tako, slišim naj?
seene
# 17.02.2009 ob 17:38
FB je uredu in sm uporabnica izključno in samo zato, ker imam prek FB-ja še vedno lahko stik z ljudmi (samo s tistimi, ki jih res poznam), ki jih sicer zelo malo vidim...

Je pa res, da ne obešam nekih slik gor, da ne sprejemam nekih virtualnih "daril" in jih tud ne pošiljam..to mi je pač butasto;)
Icos
# 17.02.2009 ob 17:22
Samo v vednost, jest sem na facebooku mogoče enkrat na dan, za pet minut, profil sem pa ustvaril pred štirinajstimi dnevi. Zakaj bi bil proti, še ne vem, _brejnpejn_ovo neodobravanje pa meji že na sovražnost do facebooka, čeprav ga kot pravi nikoli ni uporabljal. Mene enostavno ne moti, ker ga niti ne uporabljam za ohranjanje stikov z mojimi najboljšimi prijatelji ali družino, ga pa uporabljam za občasne klepete z ljudmi, ki jih nisem dolgo videl in s katerimi niti ne nameravam skupaj na dopust hodit ali karkoli, ampak enostavno včasih paše kakšno rečt tud s sošolcem, ki ga nisi videl osem let... Mislim, da tudi med vsemi, ki tako nasprotujejo facebooku, ni nikogar, ki bo dvignil telefon, odprl imenik in v njem poiskal sošolca iz osnovne šole, ter ga poklical in se z njim pogovarjal petnajst minut...

Če ti facebook predstavlja zdravo socialno orodje, potem v njem ne vidim problema. Če ga nadomeščaš za realni svet, potem pa nisi najbolj zdrav, ampak preprečiti ti pa tudi nihče ne more.

Jaz zase lahko rečem, da sem bil "odvisen" od IRC-a pred enajstimi leti... Odvisen zato, ker sem dejansko večino časa gor preživel, ampak to ne pomeni, da sem krog svojih petih najboljših prijateljev ohranjal samo tam - mi smo se še vedno družili tako v gostilni, kot na hokeju recimo. Ampak sem temu krogu petih prijateljev dodal še deset zelo dobrih prijateljev, pa še trideset platonskih znancev itn... In če sedaj pogledam nazaj, ko se z virtualnimi klepeti ne ukvarjam več, imam še vedno teh pet najboljših prijateljev, pa še pet recimo zelo dobrih prijateljev od tistih 'desetih', pa še trideset drugih znancev.... Pa mislim, da socialno nisem bil nič prikrajšan, kvečjemu obratno...
lulček
# 17.02.2009 ob 17:15
48. roksy_ (17.02.2009 || 17:05:41)
ps. Za Netlogom stoji belgijsko podjetje, ki se mora podrejati evropski zakonodaji s področja varovanja zasebnosti. Ta je namreč bistveno strožja od ameriške.


ne me jebat stari. ti dejansko v današnjih časih zaupaš pravnemu redu?

lol
Alex8
# 17.02.2009 ob 17:09
Haha! Lepo si povedal!
_brejnpejn_
# 17.02.2009 ob 17:08
35. gta:
?

Icosovo mnenje (ne vem zakaj ga sploh omenjaš, nisem odgovarjal njemu sploh.... aja, ja, verjetno zato, ker je še edini pro-fejsfukk osebek/alias tlele gor, jap.) sem prebral le do tam, kjer meni, da poštenemu, neobremenjenemu in povprečnemu človeku tale "facefukk" lahko mirne duše proda njegovo avtorsko delo naprej , ker tak človek pač zaradi tega "ne bo trpel?", ker je paćććć "pošten, neobmenjen in povprečen".Ej, ow.....ma ......WTF??!?!?!?!
Tu se pač SMISEL zame definitivno KONČA in preskočil sem pač na naslednji komentar.

Glede Matevževega komentarja pa enostavno nimam več kaj za dodati?!
Če sem pred >5 leti in sploh daleč pred tem "vedrom dreka" aka "faecesbucktom" lahko našel svoje izgubljene znance brez problema in SPLOH-NEMUDOMA, potem jih bom po isti poti lahko našel tudi dandanes, ko živimo v neki naduberrazviti informacijski dobi.
(isto velja za posredovanje informacij, BTW, že kar nekaj desetletij, BTW.)
zmayac
# 17.02.2009 ob 17:07
Res me preseneca, kako so eni negativno, slabsalno nastrojeni proti facebook-u in njegovimi uporabniki.
44. MartinEs (17.02.2009 || 16:52:33)
Facebook je za čudake, geek-e in vse tiste ljudi, ki niso sposobni se družit v realnem svetu.


Res posploseno napisano, kot da smo vsi taki. Seveda eni so, sam ne pa vecina od 150 mil.
Isti kurac k ce jest napisem, po tem kar si ti napisov, da si en navadn alkoholik, k se ni sposoben druzt v realnem svetu, ampak v svetu alkohola.

Ko bo mene gospodarska kriza toliko prizadela, da si ne bom več mogel privoščit ene pive s prijatelji v gostili, bomo pa doma s klapo varili šnopc
Virenque
# 17.02.2009 ob 17:06
nimam kaj od tistega, kar imam na FB,skrivati....naj gledajo če jih že zanima...:)
roksy_
# 17.02.2009 ob 17:05
ps. Za Netlogom stoji belgijsko podjetje, ki se mora podrejati evropski zakonodaji s področja varovanja zasebnosti. Ta je namreč bistveno strožja od ameriške.
mikemodano
# 17.02.2009 ob 17:04
you've received the mark of the beast.... :)
roksy_
# 17.02.2009 ob 17:04
NETLOG is the way. Pa še Evropski je.
becool40
# 17.02.2009 ob 16:56
Facebook bo vedel točno toliko, koliko bo hotel vsak posameznik razkriti o sebi. Če so to sramne dlake pač so. Berite drobni tisk, posebej še na internetu in zraven razmišljajte zakaj je facebook tolko vreden. Če se pač čohate po jajcih, to proizvajalce krtač zelo zanima, druge pa malo manj;)
MartinEs
# 17.02.2009 ob 16:52
Facebook je za čudake, geek-e in vse tiste ljudi, ki niso sposobni se družit v realnem svetu. Taki ljudje so ga razvili in taki ga tudi uporabljajo. Eni sicer zagovarjajo, da je tako druženje veliko cenejše in imaš vse poznane ljudi na enem mestu....jaz pravim brezveze. Ko bo mene gospodarska kriza toliko prizadela, da si ne bom več mogel privoščit ene pive s prijatelji v gostili, bomo pa doma s klapo varili šnopc in gledali ponovitve Biker Build-Off. Jaz v življenju rabim 10 pravih prijateljev, ljudi na katere se dejansko lahko zaneseš; ne pa 250 kontaktov. Facebook ja....Faceyourmonitor prej. Že ime ima glupo!
MoTmOt
# 17.02.2009 ob 16:52
Nemoreš narediti omlete,če ne razbiješ jajca.
gta
# 17.02.2009 ob 16:50
41. lulček (17.02.2009 || 16:46:53) [Prijavi neprimerno vsebino]
:) dobra. samo knjige bodo večne. dont worry.
lulček
# 17.02.2009 ob 16:46
40. Travelatix (17.02.2009 || 16:39:49)
Pač! Mene ne moti!


zaradi takih pacijentov kot je tale osebek bo čez 20 čet big brother vedel, koliko imam sramnih dlak na jajcih.

1984, here we come.
Travelatix
# 17.02.2009 ob 16:39
Pač! Mene ne moti!
lulček
# 17.02.2009 ob 16:37
39. ma kasn mosad

sova, človek božji.
Precednik Burek
# 17.02.2009 ob 16:33
mosad potem, al kako, ne cia?
Alex8
# 17.02.2009 ob 16:31
Še vedno bolje kot pa klici na domač telefon vsak dan: ''anketa''. Tako ali tako so podatki že na spletu. Kaj mislite, da je davčna ipd zaščitena? Meni je FB zastonj reklama in baza podatkov za katere ni treba plačevati (ala TIS ipd). Če pa že 'furam' posel je pa tako ali tako javen in legalen...
lulček
# 17.02.2009 ob 16:30
žideki na delu, kaj ste pa pričakovali?

prodal bi lastno mater za kepo denarja.
gta
# 17.02.2009 ob 16:19
brejnpejn, matevž pa icos sta lepo in smiselno napisala svoje mnenje. ti si ga pa izrazil svojemu vzdevku primerno.
mucek113
# 17.02.2009 ob 16:18
Tega da vse informacije ostanejo ko izbrišeš profil nism vedel. To mi pa res ni všeč.
Se strinjam da je žalostno, da je veliko takih ki raje živijo svoje družabno življenje preko facebooka, kot pa grejo med ljudi. Zelo dobra stvar pa je da lahko vzpostaviš stik s prijatelji v tujini ali takimi ki jih nimaš prilike videti pogosto.
Vse je za nekaj dobro in za nekaj slabo.
Glede varnosti podatkov, se mi pa ne zdi pošteno. Meji že na kriminal.
turquoise
# 17.02.2009 ob 16:16
evo vam facebook
_brejnpejn_
# 17.02.2009 ob 16:15
31. matevz80
se popolnoma strinjam, meni bi bilo škoda da bi šel v zaton, saj po eni strani sem prišel v kontakt z ljudmi, katerih sem mislil da nikoli več ne bom srečal, ...


Drugič pač uprabi telefonski imenik pa bo......ne pa nek facefukk bedarijo, jaoooooooooo.
matevz80
# 17.02.2009 ob 15:45
26. Icos (17.02.2009 || 15:22:43) [Prijavi neprimerno vsebino]
Pošteni, neobremenjeni in povprečni ljudje, ki imamo profile na facebooku, zaradi teh zadev ne bomo trpeli. Če jaz dam sliko svoje mačke na facebook, sliko svojega sina, sliko svoje žene ali sliko s katerega izmed potovanj, me ne skrbi, tudi če bojo sliko prodali naprej. Tudi če napišem, da sem fan Metallice, ali če napišem, da podpiram Zmaga Jelinčiča, ne bom trpel posledic. Če bom pa ženi zagotavljal, da sem ji zvest, zraven pa na facebook limal slike svoje ljubice... ali pa če bom šefu pravil, kako uživam v službi, na facebooku ga bom pa šimfal vse povprek.... potem bom pa lahko imel težave zaradi facebooka.

se popolnoma strinjam, meni bi bilo škoda da bi šel v zaton, saj po eni strani sem prišel v kontakt z ljudmi, katerih sem mislil da nikoli več ne bom srečal, drugo pa je to za mene en najhitrejših načinov pridobiti in deliti informacijo tako iz osebnega kot poslovnega vidika.... pa nej se vam ne smilim ker uporabljam facebook, jaz ga vidim v večji sliki kot
samo za igrice.... in zaradi tega se mi smilite vi, ker ga ne....

lp
komentator11
# 17.02.2009 ob 15:40
hahahaha, HITREGA VMESNIKA, so napisal rofl
JebatGa
# 17.02.2009 ob 15:34
Facebook je itak že v zatonu. Delnice so izgubile skoraj 90% vrednosti.
angelmanuel
# 17.02.2009 ob 15:24
Upam, da Facebook ostane in da ne bo prišlo do zatona, ker marsikdo takrat več ne bo mogel živet. Folk je postal že čisto odvisen od tega. Samo še slišiš Facebook to Facebook ono. Svašta. Namesto, da bi folk šou med ljudi, ven na zrak, v družbo raje sedi za računalnikom pa buli v ta ekran. jao.
Kamikaze
# 17.02.2009 ob 15:23
S takimi potezami, bo šlo v drugo opcijo, torej zaton...

@18. kreen: Prijatelj je tudi edini, ki ga boš lahko tožil, ker se facebook pac odreši krivde. Čeprav je pa dilema, če je slika prijateljeva, objavil pa jo je samo za prijatelje... ampak zagotovo je kakšna določba, ki pravi da je to že javna objava...

Sicer pa, sem namenoma šel brati PU netloga in ugotovil da je isto sranje, samo da nič ne piše, kaj se zgodi, če profil scancelaš. Mulariji pa je itak vseeno, mogoče pa bodo tisti bolj osveščeni šli nazaj na GlasujZame :D :D :D
Icos
# 17.02.2009 ob 15:22
Pošteni, neobremenjeni in povprečni ljudje, ki imamo profile na facebooku, zaradi teh zadev ne bomo trpeli. Če jaz dam sliko svoje mačke na facebook, sliko svojega sina, sliko svoje žene ali sliko s katerega izmed potovanj, me ne skrbi, tudi če bojo sliko prodali naprej. Tudi če napišem, da sem fan Metallice, ali če napišem, da podpiram Zmaga Jelinčiča, ne bom trpel posledic. Če bom pa ženi zagotavljal, da sem ji zvest, zraven pa na facebook limal slike svoje ljubice... ali pa če bom šefu pravil, kako uživam v službi, na facebooku ga bom pa šimfal vse povprek.... potem bom pa lahko imel težave zaradi facebooka.
Tudor
# 17.02.2009 ob 15:20
tudi jaz sem srečen dan nisem del te družine....nikoli nisem bil in nikoli ne bom....lepo ste se nekateri zaj**....
JohnMichxx
# 17.02.2009 ob 15:11
Pa sej to je že dolgo znano, da Facebook LAHKO prodaja vse kar človek napiše gor komurkoli ki to pač želi kupit.
Jaz prav zaradi tega razloga nimam profila.

Ljudje zdej pa hitro brisat slike, da jih šef ne bo vidu. Hahahaha! So že shranjene in lahko jih kupi vsakdo! :)) Norci!
Kazalo