Yoga Book v nasprotju s konkurenco ne potrebuje posebnega papirja ali senzorjev za uporabo. Foto: YouTube
Yoga Book v nasprotju s konkurenco ne potrebuje posebnega papirja ali senzorjev za uporabo. Foto: YouTube

Verjetno si je sprva malce težko predstavljati, kako zadeva poteka. Tablica je sestavljena iz dveh delov, en je zaslon, drugi pa lahko služi kot digitalna tipkovnica ali površina za pisanje. Nanjo lahko uporabnik bodisi neposredno piše s priloženim pisalom, z zamenjavo vložka v pisalu, ki ga je treba dokupiti, pa lahko piše tudi na papir, ki ga položi na pisalni del tablice.

Ta namreč do višine enega centimetra oddaja elektromagnetno valovanje in prek tega lahko sledi gibom pisala ter tako hkrati digitalizira vse, kar uporabnik s pisalom napiše ali nariše na list papirja. Ob pritisku na papir pisalo odda signal tablici, tako da ta ve, kdaj uporabnik piše na papir. Poleg tega oddano elektromagnetno polje polni pisalo, prav tako pa ni potreben poseben papir. Slaba stran je, da je treba vsakič, ko se obrne list papirja, pritisniti gumb na pisalu.

Kot rečeno, drugi del tablice lahko služi tudi kot osvetljena digitalna tipkovnica, ki se jo prižge z gumbom, ob uporabnikovem dotiku pa rahlo zavibrira. V Lenovu pri tem priznavajo, piše spletni BBC, da bodo uporabniki na njihovo tipkovnico verjetno pisali počasneje kot na posebej narejene tipkovnice za Applov iPad Pro, Microsoftov Surface ter Samsungov Galaxy Tab, a bi še zmeraj morali na začetku iz nje iztisniti od 40 do 60 besed na minuto, pozneje pa tudi več.

V Lenovu kljub nekaterim pomanjkljivostim menijo, da bo novi proizvod najbolj pritegnil šolsko in študentsko populacijo med 13. in 25. letom starosti, poleg njih pa ciljajo tudi na blogerje, poslovneže in ljudi v ustvarjalnih poklicih.