MMC-jev portal je postal še prijaznejši do uporabnikov. Foto: MMC RTV SLO
MMC-jev portal je postal še prijaznejši do uporabnikov. Foto: MMC RTV SLO

Mnogi med vami ste s pridom začeli uporabljati možnosti urejanja portala in izbiranja vsebin, ki smo jih ponudili s prenovo, a pri tem so nekateri naleteli na tehnične omejitve pri nastavitvah.

Nastavitve portala se namreč zapisujejo v piškotke, zato se pri uporabnikih, ki piškotke brišejo, zbrišejo tudi nastavitve. Poleg tega morajo uporabniki, ki uporabljajo več različnih računalnikov, te nastavitve urejati na vseh računalnikih. Zato smo nadgradili možnost urejanja portala tako, da so nastavitve vezane na uporabniško ime.

Registriranim uporabnikom zdaj nastavitve shranjujemo na naših strežnikih. Tako smo zagotovili, da so nastavitve vaših vstopnih strani shranjene, tudi če zbrišete piškotke ali računalnik ponovno namestite. Ne glede na to, na katerem računalniku ste, boste ob prijavi s svojim uporabniškim imenom dobili nastavitve, ki ste si jih izbrali kot registrirani uporabnik.

Če spletno stran uporabljate brez uporabniškega imena, imate zdaj še en razlog več, da se registrirate. Tisti, ki tega ne želite, boste še naprej lahko kot neregistrirani uporabniki urejali portal, spremembe pa se bodo zapisovale v piškotke.

G. V.