Prva Lenarčičeva fotografija iznad oblakov na novi poti. Foto: Matevž Lenarčič
Prva Lenarčičeva fotografija iznad oblakov na novi poti. Foto: Matevž Lenarčič
Matevž Lenarčič
Po vzletu z Zelenortskih otokov. Foto: Matevž Lenarčič

V nedeljo zvečer, ko je Lenarčič nameraval vzleteti, je bila namreč zunanja temperatura na Zelenortskih otokih precej visoka, 28 stopinj Celzija, kar bi lahko povzročilo težave s pregrevanjem motorja ob polni obremenitvi letala in tudi večja varnostna tveganja. Zato se je po posvetu z ekipo v Sloveniji odločil za jutranji start, so sporočili iz njegove ekipe.

Andrej Velkavrh, vremenoslovec, ki ves čas spremlja vremenske napovedi za območja, ki so na Lenarčičevi poti, je za danes napovedal relativno ugodne vremenske razmere, z nekaj več vetra in posledično turbulenc pred samim pristankom na Martiniku, kamor bo Lenarčič prispel po slabih osemnajstih urah letenja.

Polet okrog sveta lahko grafično "v živo" spremljate na zemljevidu, ki ga najdete na podstrani, namenjeni projektu World Green Flight.

Po pristanku na letališču Fort de France Bay si bo slovenski pilot, ki se je z ultralahkim letalom Dynamic WT9 odpravil na pot okoli sveta v misiji GreenLight WorldFlight, privoščil 24-urni počitek, preden bo nadaljeval pot proti Floridi.