Signal Radia Slovenija ob vožnji skozi daljši predor ne bo več prekinjen. Foto: Dars
Signal Radia Slovenija ob vožnji skozi daljši predor ne bo več prekinjen. Foto: Dars

Tako lahko poslušalci vseh štirih nacionalnih radijskih programov, 1. programa Radia Slovenija, 2. programa Radia Slovenija - VALA 202, 3. programa Radia Slovenija – programa ARS in Radia Si – Radia Slovenia International, te odslej nemoteno spremljajo v predorih avtocestnega križa po Sloveniji: Podnanosu, Barnici, Dekanih, Kastelcu, Ločici, Podmilju, Jasovniku, na Trojanah in v Šentvidu.

Prav tako sta v predorih na regionalnem območju slišna tudi regionalna radijska programa Radia Koper – Capodistria in Radia Maribor. Do konca leta 2012 bo zagotovljena slišnost radijskih programov Radia Slovenija še v predorih Golo rebro, Pletovarje, Debeli hrib, Mali Vrh, Golovec, Karavanke in Cenkova.

Radio Slovenija od leta 1998 objavlja informacije Prometnega kluba voznikov, ki se vključujejo v redni radijski program v najkrajšem mogočem času kot nujne prometne informacije in tudi v redna prometna poročila v poletni sezoni, ki so na sporedu po vseh novicah in informativnih oddajah na naših radijskih programih v treh jezikih – slovenskem, angleškem in nemškem. Informacije o stanju na cestah so dosegljive tudi na spletni strani prometnega kluba.

Na Radiu Si – Radiu Slovenia International deluje 24-urni prometni servis v slovenskem in angleškem jeziku, kjer lahko vsi vozniki prometne informacije dobijo tudi zvečer in ponoči.