Slovensko znanje je bližje uveljavitvi na svetovnem trgu, je prepričan Janez Bešter. Foto: TV Slovenija
Slovensko znanje je bližje uveljavitvi na svetovnem trgu, je prepričan Janez Bešter. Foto: TV Slovenija

S tem smo tudi korak bližje k uveljavitvi slovenskega znanja in aplikativnih rešitev na svetovnem trgu, je prepričan predstojnik laboratorija Janez Bešter. "Pričakujemo, da bo naša navzočnost v Silicijevi dolini imela pozitiven učinek na okrepitev raziskovalno-razvojnega sodelovanja z globalnimi korporacijami," še meni Bešter.

V LTFE-ju so prepričani, da bo vstop v tehnološki park spodbuda za nadaljnji razvoj novih idej v realne produkte in storitve, hkrati pa pomeni tudi nove možnosti za mlade slovenske strokovnjake v vodilnem razvojnotehnološkem okolju za IKT-tehnologije na svetu.

PlugandPlayTechCenter združuje več kot 280 prodornih podjetij na IKT-področju in omogoča neposreden dostop do morebitnih vlagateljev nove produktne ideje in skladov tveganega kapitala, ki ga je park v obdobju med letoma 2008 in 2010 pridobil v višini 400 milijonov dolarjev.

LTFE že več let uspešno sodeluje z vodilnimi svetovnimi podjetji na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT), med drugim s Ciscom in Applom, so še sporočili iz LTFE-ja.