Opravičilo Tonyja Wanga zlorabljenim ženskam. Foto: Twitter
Opravičilo Tonyja Wanga zlorabljenim ženskam. Foto: Twitter

Družba je sporočila, da je zaostrila svoja pravila, da bi tako jasno pokazala, da zlorab ne bodo (več) tolerirali. Ob tem so zaposlili več osebja, ki se bo zdaj ukvarjalo prav s tovrstno problematiko.

Za to potezo so se odločili po tem, ko je britanska policija razkrila, da preiskujejo navedbe osmih ljudi, ki trdijo, da so jih maltretirali prek Twitterja. Tri novinarke - Guardianova kolumnistka Hadley Freeman, Independentova kolumnistka Grace Dent in urednica evropske izdaje revije Time Catherine Mayer - so prijavile, da so jim prek tega družbenega omrežja grozili z bombo, poslanka Stella Creasy in feministična aktivistka Caroline Criado-Perez pa sta prejeli grožnje s posilstvom.

Omenjene grožnje so v Veliki Britaniji dvignile veliko prahu in sprožile spletno peticijo, prek katere Twitter pozivajo, naj doda pod vsakim tvitom opcijo "prijavi zlorabo". Peticijo je podpisalo 124.000 ljudi.

Osebno opravičilo
Direktor Twitterja za zaupanje in varnost Del Harvey in britanski vodja Twitterja Tony Wang sta v soboto na svojem blogu objavila sporočilo, da so ob zadnjih pritožbah prenovili svoja pravila. "Na koncu je pomembno samo eno: ljudje si na Twitterju zaslužijo počutiti se varne." Družba bo dodala tudi ikono za prijavljanje zlorab.
"Hočemo, da se ljudje na Twitterju počutijo varne in hočemo, da pravila Twitterja pošiljajo jasno sporočilo vsakomur, ki je mislil, da je tako obnašanje sprejemljivo," sta še zapisala.

Wang pa je prek Twitterja še sporočil, da se osebno opravičuje vsem ženskam, ki so izkusile zlorabe na njihovem omrežju. "Grožnje, ki so jih prejele, preprosto niso sprejemljive. Niso sprejemljive v resničnem svetu in niso sprejemljive na Twitterju."