Pralna tipkovnica Logitech K310 ima triletno garancijo. Foto: Logitech
Pralna tipkovnica Logitech K310 ima triletno garancijo. Foto: Logitech

Logitech je pred dnevi predstavil svojo inovacijo, t. i. pralno tipkovnico logitech K310. Če uporabnik po njej po nesreči polije kavo, kokakolo ali kakšno drugo tekočino, če nanjo pade kakšen košček hrane ali drobtina kruha, jo lahko brez težav očisti.

"Ker se življenje in z njim umazanija pač dogaja, ne glede na to, kako previdni ste, je Logitech izdelal pralno tipkovnico K310, ki bo tudi čez čas ohranila videz in delovanje nove," so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Tipkovnica namreč "prenese" stik s tekočo vodo, ki ne sme biti toplejša od 50 stopinj Celzija, če želite, pa jo lahko v vodo tudi pomočite, a pazite, saj je globlje od 30 centimetrov pod gladino ne smete položiti. Pri čiščenju je treba uporabljati le običajna mila oz. sredstva za pomivanje, brez abrazivnih sestavin, alkohola in podobnega, ter mehko gobo, pravijo v Logitechu in dodajajo, da se tipkovnica posuši sama.

Pri tem v švicarski korporaciji poudarjajo, da tipkovnica ni izdelana za pranje v pomivalnem stroju.

Napisi zaščiteni pred bledenjem
Črke in napisi na tipkah so lasersko natisnjeni, tipke pa zaščitene z UV-premazom, ki zagotavlja, da črke pri tipkanju in čiščenju ne zbledijo, je Logitech zapisal v predstavitvi tipkovnice na svoji spletni strani. Pri tem v podjetju dodajajo, da je tipkovnica enostavna za uporabo, saj zanjo ni potrebna nobena posebna programska oprema - z računalnikom jo uporabnik poveže prek USB-ja in jo takoj lahko uporablja, pravijo.

Podobno tipkovnico je sicer že leta 2010 predstavil tudi HP.