Znani logotip bodo redno videvali le še na Kitajskem. Foto: Microsoft
Znani logotip bodo redno videvali le še na Kitajskem. Foto: Microsoft

Microsoft je uporabnike storitve Messenger že obvestil z e-poštnim sporočilom, v katerem jim svetuje, naj pred omenjenim rokom za ugasnitev Messengerja preidejo na Skype. Za prijavo lahko uporabijo iste prijavne podatke. Storitev Messenger bodo sicer odpravili v vseh državah, razen na Kitajskem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriški velikan je že novembra napovedal, da bo storitev Messenger nadomestil s Skypom, a takrat še ni bil znan točen datum ugasnitve Messengerja. Dejanski proces prehoda z Messengerja na Skype se je začel konec lanskega leta z izdajo različice Skype 6.0, ko je Microsoft uporabnikom omogočil, da se v Skype vpišejo s svojim Microsoftovim uporabniškim računom.

Skype poleg spletnega tekstovnega in videoklepetanja omogoča tudi klice po medmrežju na prenosne in klasične telefone, obenem pa tudi povezavo s prijatelji v vodilnem spletnem družbenem omrežju na svetu Facebook, poroča STA.

Messenger je 13 let povezoval ljudi z vsega sveta. Prvo različico, imenovano MSN Messenger, je Microsoft splovil leta 1999. Po nekaterih funkcijah je bil naprednejši od druge priljubljene klepetalne platforme, IRC-a in do prihoda Skypa mu je kazalo precej dobro. A Skype ter vse bolj priljubljena komunikacija prek porajajočih klepetalnih možnosti na Googlovem Gmailu, Facebooku ter preostalih družbenih omrežij ga je potisnila v ozadje. Zanimivost: IRC ga je preživel.