Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Recenzije - Arhiv

Ona ve

Liffe Ona ve

20.11.2022

Ona ve je tiste vrste navdihujoča drama, ki bi ji Harvey Weinstein lahko z agresivno promocijsko kampanjo, kot že tolikokrat prej, tako rekoč zagotovil oskarja za najboljši film - če ne bi sedel za zapahi prav zaradi razkritij, ki jih popisuje ta film.

Rimini

Liffe Rimini

19.11.2022

V novi študiji človeške narave, ki se osredotoči na patetiko in žalostni spektakel posameznikovega propada, Ulrich Seidl ne izhaja iz empatije; morda je film ravno zato tako gledljiv. Filma Rimini in Šparta tvorita diptih velikega avstrijskega cineasta.

Živeti

Liffe Živeti

18.11.2022

Kaj bi storili, če bi bilo pred vami le še nekaj mesecev? Film Živeti prinaša izjemnega Billa Nighyja v britanski predelavi japonske klasike Akire Kurosava. Poklon življenju običajnega človeka, ki je kljub drugačnemu samodojemanju pomemben člen družbe.

Kit

Liffe Kit

18.11.2022

Kit hoče biti zgodba tragičnega lika, ki se skuša pred smrtjo odkupiti za greh brezbrižnosti do bližnjega. Kljub tej visokoleteči nameri pa nikoli zares ne preseže svojega senzacionalističnega vidika - fascinacije nad morbidno debelostjo.

Duše otoka

Liffe Duše otoka

17.11.2022

Nešteto filmov je bilo posnetih o razhodih, o travmatičnih razdorih romantičnih zvez in o zapuščenih ljubimcih. Veliko redkeje pa (ne samo filmska) umetnost tematizira nič manj bolečo smrt prijateljstva, pri kateri ni niti predvidenega protokola vedenja.

Igrišče

Liffe Igrišče

16.11.2022

Belgijska scenaristka in režiserka Laura Wandel v svojem dolgometražnem prvencu na izrazito senzoričen način prikaže nasilnost otroškega sveta. Konflikte otrok, ki jih odrasli pogosto odpišejo kot banalne zdrahe, dojema kot formativne, prelomne izkušnje.

Pujsa

Liffe Pujsa

15.11.2022

Nas Carrie ni naučila, da ni pametno terorizirati introvertiranih najstnic? Pujsa je po eni plati klasičen film ženskega maščevanja, po drugi pa mračna parabola o tem, kako zelo lahko brezbrižna krutost zastrupi celo družbo, v kateri se je razbohotila.

Trikotnik žalosti

Liffe Trikotnik žalosti

14.11.2022

S Trikotnikom žalosti, ki je osvojil zlato palmo, se švedski mojster družbene satire Ruben Östlund prvič podaja v svet angleško govorečega filma, a kljub temu ostaja na "domačem terenu" z zgodbo o plovbi luksuzne križarke, ki se spremeni v nočno moro.

Sin

Liffe Sin

13.11.2022

Florian Zeller je s trilogijo dram o pogosto bolečih odnosih med otroki in starši v prvem desetletju tega tisočletja navdušil gledališki svet. Z ekranizacijo prve od njih, Očetom, je Zeller zablestel - tudi zato je zdaj razočaranje ob Sinu toliko večje.

Korzet

Liffe Korzet

12.11.2022

Korzet je morda najbolj simboličen kos oblačila, kar jih je kdaj bilo: tkanina, ki stisne, zmanjša in ukrivi ženski torzo, je od nekdaj jasna metafora za spone družbe in njenih pričakovanj.

Obe strani rezila

Liffe Obe strani rezila

11.11.2022

Novi film 76-letne Claire Denis, ki je na Berlinalu dobila srebrnega medveda za najboljšo režijo, se dotika avtoričinih ključnih tem: dinamike odnosov v polju romantike in telesnega. Obe strani rezila morda ni njeno največje delo, a pusti trajen vtis.

Zločini prihodnosti

Liffe Zločini prihodnosti

10.11.2022

Dvajset let po tem, ko se je poslovil od žanra body horrorja, se David Cronenberg z radostnim sadizmom, ki bo za marsikoga prenaporen, vrača s parabolo o mestu minljivega človeškega mesa v vrtincu tehnološkega in biološkega napredka.

Lunana: jak v razredu

Liffe Lunana: jak v razredu

9.11.2022

Ugyenu se po par urah grizenja kolen v hrib začne svitati, da mu je vodnik lagal, ko je trdil, da "za naslednjim ovinkom" pot postane položnejša. "Če bi ti povedal, da gre ves čas navkreber, bi ti bilo vse skupaj še večja muka," nedolžno pojasni hribovec.

Labodji spev

Recenzije Labodji spev

21.11.2021

Udo Kier je dosegel tisti redki status igralskega velikana, ki ne more nikoli zares "izginiti" v vlogi: vedno – pa naj bo grof Drakula, baron Frankenstein ali nacist na Luni – je v prvi vrsti predvsem Udo Kier. V Labodjem spevu je to prednost, ne slabost.

Pravi moški

Liffe Pravi moški

21.11.2021

Na aplikacijah za zmenkarije lahko vse bolj selektivno odkljukamo, podčrtamo in prebiramo značajske lastnosti potencialnih partnerjev, preden s kom sploh spregovorimo besedo. Kaj pa, če bi bogovi tehnologije ustregli in "izpljunili" popolno osebo za nas?

Bergmanov otok

Liffe Bergmanov otok

20.11.2021

Fårö, otoček ob obali švedskega otoka Gotland, ki je tako očaral Ingmarja Bergmana, da je tam ostal in na njem posnel nekatere svoje največje filme, je v resnici precej drugačen od Bergmanove ekranizacije. Bolj veder, bolj dopustniški kot apokaliptični.

Atlas ptic

Recenzije Atlas ptic

20.11.2021

Kaj vse je človek pripravljen narediti za ljubezen? In kaj vse je pripravljen narediti človeku, ko ga ta v ljubezni razočara? Olmo Omerzu to odlično in pretanjeno pokaže v Atlasu ptic, kjer preplete vprašanje odtujenosti v družini in pasti spleta.

Kupe št. 6

Liffe Kupe št. 6

18.11.2021

Diskutirati bi se dalo, ali je rusko-finska koprodukcija Kupe št. 6. blizu obrazcem romantične komedije ali ne, prav gotovo pa ni turistična razglednica: film vas niti slučajno ne bo napeljal na misel, da bi se iz Moskve v Murmansk podali z vlakom.

Nitram

Liffe Nitram

18.11.2021

Kaj naredi množičnega morilca? Je odločilen en dogodek, ena točka ali gre za akumulacijo dogodkov? Je "seme zla" predeterminirano, kot je to insinuiral film Pogovoriti se moramo o Kevinu, ali gre za skrajen odziv družbenega odpadnika?

Dogodek

Liffe Dogodek

17.11.2021

Francija, piše se leto 1963, 12 let, preden je bil splav v tej državi uzakonjen. Zdi se daleč, nadvse daleč tista doba – pa je res? Dogodek, zmagovalec filmskega festivala v Benetkah, je v luči aktualnih družbenih premikov še kako aktualen in relevanten.

Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov