Sofia Goggia bo ostala pri veleslalomskemu bronu z SP-ja 2017 in superveleslalomskemu srebru z SP-ja 2019. Foto: EPA
Sofia Goggia bo ostala pri veleslalomskemu bronu z SP-ja 2017 in superveleslalomskemu srebru z SP-ja 2019. Foto: EPA

"Ostajata močna, zelo močna bolečina in žalost, skupaj s srcem, ki se še naprej bori, kriči in tiho tuli," je med drugim še zapisala Goggia v ponedeljek zvečer. Goggii so po nedeljskem padcu pri vračanju s starta prestavljenega smuka v Garmisch-Partenkirchnu po pregledih pri specialistih v Milanu ugotovili hujšo poškodbo kolena.

Zmagovalka štirih smukov v sezoni si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, zato bo morala dolgo časa mirovati. Operacija pa ne bo potrebna.

Takoj vedela, da je konec sezone
S tem je kot prva favoritinja ostala brez domačega SP-ja v Cortini d'Ampezzo. Goggia je sicer že kmalu po nesrečnem padcu dejala, da je takoj vedela, da je zanjo konec zime. "To so kriki in tisti občutek nemoči na progi, ko sem ugotovila, da je sezona zame končana," je zapisala najboljša smukačica sezone.

Goggia je ob treh fotografijah, kako zre skozi daljnogled, še dodala, da bo morala ostati močna in pogumna: "Do včeraj sem imela trdno pred očmi svetovno prvenstvo: zdaj se počutim zlomljeno. A želim gledati naprej. Za nov začetek. Za nadaljevanje neustrašne poti."

Že lani predčasno končala zimo
28-letnica iz Bergama se je v Garmischu poškodovala že lani, pri padcu na superveleslalomu si je zlomila roko in prav tako predčasno končala sezono. Tekoča sezona 2020/21 je bila sicer po štirih zmagah zime že njena najuspešnejša v svetovnem pokalu, kjer je doslej slavila 11-krat, 32-krat pa je skupno stala na odru za zmagovalke.

Shiffrinovo čaka rekordno število nastopov
Američanka Mikaela Shiffrin pa bo na svetovnem prvenstvu nastopila v kombinaciji, slalomu, veleslalomu in superveleslalomu. To je njen osebni rekord glede števila nastopov. Doslej je na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah nastopala največ v treh disciplinah.

25-letnica je na zadnjih štirih prvenstvih slavila v slalomu, pred dvema letoma v Aareju na Švedskem pa je konkurenco presenetila tudi z zmago v superveleslalomu.

Kako bo letos, ostaja odprto vprašanje, saj je v sezoni 2020/21 nastopala samo v tehničnih disciplinah, v zadnjih treh dneh pa se je posvetila tudi treningu superveleslaloma. A kot dodaja, v tej disciplini ne bo nastopila, da bi branila zmago, saj je glede na formo po njenem mnenju absolutna favoritinja za zmago Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je dobila zadnje štiri tekme.

"Zase lahko povem, da se na smučeh počutim zelo dobro in uživam. Mislim, da sem sposobna doseči dobro uvrstitev, čeprav zagotovil za to nimam," pa apetite vseeno razkriva 25-letna Američanka.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Shiffrinova trenutno na sedmem mestu, zato sebe ne ocenjuje kot veliko favoritinjo za zmage.

Prvenstvo v Cortini d'Ampezzo bo na sporedu med 8. in 21. februarjem.