Gostitelji iger Japonci (v ekipi ni bilo
Gostitelji iger Japonci (v ekipi ni bilo "kralja Učimure", ki je imel v soboto ponesrečene kvalifikacije) so ostali brez zlate medalje, speljali so jim jo Rusi, ki so se močno veselili uspeha. Foto: Reuters

Dalalojan, ki še pred tremi dnevi ni bil prepričan, ali bo sploh lahko tekmoval na teh igrah, potem ko si je aprila poškodoval ahilovo tetivo in je bila potrebna operacija, je prikazal zanesljivo predstavo, Nagorni pa je uspešno rešil nekaj težkih prvin. Po njegovem nastopu na parterju se je začelo veliko rusko slavje.

Sorodna novica Japonski telovadci dobili kvalifikacije, Učimura izpadel

Rusi, ki nastopajo pod nevtralnimi simboli, so zmagali z 262,5 točke, srebro so dobili branilci naslova iz Ria de Janeira 2016, Japonci, ki so zbrali 262,397 točke. Bronasto medaljo so v športnem centru Ariake dobili ekipni olimpijski prvaki iz Pekinga 2008 in Londona 2012, Kitajci z 261,894 točke.

Rusi so se ekipnega zlata na olimpijskih igrah nazadnje veselili leta 1996 v Atlanti. Tudi japonski telovadci, vodilni na uvodu gimnastičnih bojev teh iger, so izboljšali predstave s kvalifikacij. Daiki Hašimoto je bleščeče opravil zadnji japonski nastop (na drogu), a to je bilo premalo. Zmanjkalo je le 0,103 točke.

V torek se bodo v ekipnem tekmovanju pomerile še telovadke. Prve favoritinje so Američanke na čelu s prvo zvezdnico svetovne gimnastike Simone Biles.

Gimnastika, ekipno (M), posnetek tekme
Gimnastika, ekipno (M):               
 1. RUSIJA                     262,200
 2. JAPONSKA                   262,397
 3. KITAJSKA                   261,894