Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Odkrivamo Maribor • oddaje

Odkrivamo Maribor 30 let Kulturnega centra Pekarna

10.06.2024

Mineva 30 let od zasedbe nekdanje vojašnice pri Magdalenskem parku v Mariboru, kjer je več generacij mladih razvilo današnji Kulturni center Pekarna. Tam se družijo in povezujejo ob kulturnih, mladinskih, socialnih in športnih programih, so kritični do ravnanja vladajočih in odpirajo pomembna družbena in bivanjska vprašanja v mestu. S predstavniki več organizacij, ki delujejo v mariborski Pekarni, smo se pogovarjali o pomenu te skupnosti za razvoj pravičnejše družbe skozi čas in predstavili prireditve ob jubileju.

Odkrivamo Maribor Mariborska tržnica

03.06.2024

Oddajo Odkrivamo Maribor smo namenili glavni mariborski tržnici, ki je zdaj v celoti v javni lasti. Preverili smo, kakšne načrte ima s tem objektom občina oziroma občinsko podjetje Mestne nepremičnine, ki upravlja tržnico in tamkajšnjo garažno hišo.

Odkrivamo Maribor Slovenska filantropija ima v Mariboru nove prostore

27.05.2024

V začetku pomladi se je mariborska enota Slovenske filantropije preselila v nove prostore v Kacovi ulici. Tako so pridobili dovolj prostora, da lahko zdaj vse aktivnosti izvajajo pod eno streho. Tam so dnevni center za migrante, prostovoljska pisarna in servis, poleg tega delijo tudi presežke hrane in pomagajo pri integraciji osebam z začasno oziroma mednarodno zaščito.

Odkrivamo Maribor Slovenski dnevi knjige v Mariboru

20.05.2024

V Maribor že 27-ič prihajajo Slovenski dnevi knjige s tradicionalnim podnaslovom Ko te napiše knjiga in aktualnim vodilom Na preži – za dobrimi knjigami, pronicljivimi avtorji in avtoricami, in tistimi pravimi vprašanji o času, ki nas zaznamuje. O tem smo govorili v oddaji Odkrivamo Maribor in izpostavili jubileje, pomembne knjižne izide, prejemnike nagrad in priložnosti za srečanja z ustvarjalci na področju literature.

Odkrivamo Maribor Planinstvo na širšem mariborskem območju

13.05.2024

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se ustavili pri planinstvu na širšem mariborskem območju. Z različnimi gosti smo se ozrli v zgodovino planinarjenja in spomnili na skorajšnjih 70 let koče na Žavcarjevem vrhu; prav toliko jih je lani zaznamovala Slovenska planinska pot. Preverili smo še, kako danes živijo nekatera planinska društva v Mariboru, kako je s podmladkom in ob koncu opozorili še na varnost v planinah.

Odkrivamo Maribor Aktivnosti in projekti Andragoškega zavoda Maribor

06.05.2024

Če hočemo slediti dogajanju, potrebujemo vedno nova znanja, pa ne le računalniških znanj, ki jih ponuja tudi mariborski Andragoški zavod – Ljudska univerza, tudi znanja za sobivanje – za tujce v Sloveniji je to znanje slovenščine, za Slovence znanje tujih jezikov in tako naprej. O tem, kakšna znanja potrebuje človek dandanes in o bližajočih se Tednih vseživljenjskega učenja smo se pogovarjali v tokratni oddaji Odkrivamo Maribor.

Odkrivamo Maribor Zveza svobodnih sindikatov Slovenije - kje je sindikalno gibanje danes in katere so njegove aktivnosti?

29.04.2024

V terenski oddaji Odkrivamo Maribor smo tokrat gostovali pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, na sedežu Območne organizacije Podravja in Koroške. Vprašali smo se, kje je sindikalno gibanje danes in katere so njegove aktivnosti. Govorili smo tudi o položaju delavstva pred bližajočim se praznikom dela, 1. majem.

Odkrivamo Maribor Mednarodni dan knjige in avtorskih pravic

22.04.2024

Ob mednarodnem dnevu knjige in avtorskih pravic, ki ga tako kot drugod po svetu zaznamujemo 23. aprila, se v Mariboru tradicionalno vrstijo različne kulturne prireditve. Na njih predstavljajo domače in tuje literarne ustvarjalce in njihova dela. O pomenu večdnevnega dogajanja v poklon knjigi in književnikom – v sodelovanju s partnerji ga pripravlja tukajšnji Mladinski kulturni center –, pa o tem, zakaj je tako pomembno krepiti kulturo branja, predvsem med mladimi, smo se pogovarjali z gosti,

Odkrivamo Maribor Mariborsko jezero in Studenški gozd – kraja sprostitve in biotske raznolikosti

15.04.2024

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se odpravili v Krajinski park Mariborsko jezero in ugotavljali, kakšno srečo ima mesto, da se ga držijo naravni habitati in omogočajo rekreacijo, sprostitev in oddih. To nas obvezuje k spoštovanju teh okolij; kljub temu pa nekateri še vedno v Studenški gozd odlagajo odpadke, drugi pa so želeli na območje nekdanjega motela Jezero umestiti nadstandardne stanovanjske gradnje.

Odkrivamo Maribor 11. karierna tržnica

08.04.2024

Danes se je začela 11. karierna tržnica, ki jo pripravljata Karierni center mariborske Univerze in Zavod za zaposlovanje. Prvi teden bo karierni teden, v sklopu katerega bo študentom na voljo vrsta delavnic o iskanju zaposlitve in spopadanju z izzivi na trgu dela. Karierna tržnica se bo končala s posebnim dogodkom, na katerem bodo omogočili mreženje mladih iskalcev zaposlitve s potencialnimi delodajalci.

Odkrivamo Maribor 7. Rajzefibrov festival sprehodov

25.03.2024

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se sprehajali … v petek se je namreč začel 7. Rajzefibrov festival sprehodov, kot del programa društva Hiša. Tako se lahko do sobote, 30. marca, tudi vi pridružite kateremu od njihovih sprehodov, ki odkrivajo nove zgodbe in nove kotičke mesta; a ne zgolj Maribora, temveč tudi drugih krajev, saj se festival širi tudi iz Maribora. Pozanimali smo se o namenu tega festivala in o njegovem letošnjem programu, odkrili pa smo tudi nekaj zanimivosti z že izpeljanih sprehodov.

Odkrivamo Maribor Po slabi smučarski sezoni v Mariboru, priprave na poletno turistično sezono

18.03.2024

V terenski oddaji Odkrivamo Maribor smo potegnili črto pod letošnjo jalovo smučarsko sezono na Mariborskem Pohorju in Arehu, v luči krepitve celoletnega turizma pri nas pa smo z gosti spregovorili tudi o pripravah na poletno sezono na Pohorju in v Mariboru.

Stran 1 od 26
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov