Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Sejemo nasvete • oddaje

Sejemo nasvete Zatiranje trajnih in enoletnih plevelov

30.05.2023

Letos na vrtu najbolje uspevajo pleveli. O načinih njihovega zatiranja v tokratni oddaji Sejemo nasvete z Mišo Pušenjak.

Sejemo nasvete Ukrepi v zelenjadnicah po končanem mokrem vremenu

23.05.2023

Ker so ledeni možje končali podaljšano bivanje v naših krajih, bomo na prosto vendarle lahko posadili tudi sadike toploljubnih plodovk. O tem in poletni setvi endivije smo govorili v oddaji Sejemo nasvete.

Sejemo nasvete Mokro hladno vreme in vrtnine

16.05.2023

Tudi danes smo sejali vrtnarske nasvete z Mišo Pušenjak. Govorili smo o tem, kako sedanje mokro hladno vreme vpliva na razvoj vrtnin, pa o pridelavi fižola.

Sejemo nasvete Kako v tem vremenu krepimo plodovke

09.05.2023

Plodovke ljubijo sonce in toploto, zato jim začetek letošnjega maja ni najbolj naklonjen. Kako lahko pri rasti in razvoju pomagamo tistim, ki so že posajene in s sajenjem katerih bi bilo še bolje počakati, bo v oddaji Sejemo nasvete povedala Miša Pušenjak.

Sejemo nasvete Pridelava sladke koruze

25.04.2023

Ker bodo mnogi prihajajoče dni izkoristili za delo na vrtu, je Miša Pušenjak tokrat spregovorila o aktualnih vrtnih opravilih, pa tudi o pridelavi sladke koruze.

Sejemo nasvete Bramor na vrtu

18.04.2023

Če vam na vrtu delajo škodo bramorji, potem prisluhnite tokratni oddaji Sejemo nasvete, Miša Pušenjak pa vas bo še spomnila na setev peteršilja in korenčka.

Sejemo nasvete Setva kumar in bučk za sadike

11.04.2023

V oddaji Sejemo nasvete smo govorili o setvi kumar in bučk za sadike, Miša Pušenjak pa bo na voljo tudi za vaša vprašanja.

Sejemo nasvete Kako pomagati rastlinam ob slani?

04.04.2023

Tudi danes smo sejali nasvete z Mišo Pušenjak, strokovnjakinjo s Kmetijsko-gozdarskega zavoda v Mariboru .

Sejemo nasvete Nalet čebulne muhe in pridelava pora

28.03.2023

Strokovnjakinja Miša Pušenjak je tokrat opozorila na nalet čebulne muhe in spomnila na pridelavo pora.

Sejemo nasvete Spomladanskia opravilih na vrtu

14.03.2023

V Koristnicah smo govorili o spomladanskih opravilih na vrtu. Poudarek je bil na rezi dreves, poleti cvetočih grmovnic in trajnic; vprašali pa smo se tudi, zakaj je organsko gnojenje rastlin spomladi tako pomembno. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri Nigradu, Karin Bejo.

Sejemo nasvete Vzgoja sadik – katere pikiramo in zakaj

13.03.2023

Miša Pušenjak, specialistka za zelenjadarstvo je znova svetovala o vzgoji sadik. Nekatere rastline bomo že lahko pikirali, druge pa šele sejali.

Sejemo nasvete Sladki krompir

07.03.2023

Sladki krompir je vse bolj cenjen tudi v naših krajih. V primerjavi s klasičnim krompirjem ima nižji glikemični indeks in je zato primernejši v prehrani sladkornih bolnikov, čeprav je slajšega okusa. Če želimo sami vzgojiti sadike, ki jih bomo sredi maja posadili na prosto, je zdaj čas za nakaljevanje gomoljev. Kako se lotiti tega opravila, povedala Miša Pušenjak.

Stran 1 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov