Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Modrost narave • oddaje

Modrost narave Zakaj je ledeniška voda tako posebna?

05.07.2023

O zdravilnih lastnostih ledeniške vode so se prepričali tudi znanstveniki, ko so ugotovili, da ima ta v primerjavi z običajno vodo drugačno strukturo molekul. V čem je njena skrivnost in kako si lahko približek ledeniške vode pripravimo doma, je v rubriki Modrost narave povedala Marija Ana Kolman.

Modrost narave Izvirska voda je ''živa voda''

01.07.2023

V Sloveniji imamo številne izvire s kristalno čisto vodo. Zakaj taki vodi pravimo, da je ''živa'' in zakaj je ponjo priporočljivo hoditi na določene datume, nam je v rubriki Modrost narave povedala Marija Ana Kolman.

Modrost narave Zeliščarsko povezovanje Samooskrbnih

24.06.2023

V rubriki modrost narave nas je Sanja Lončar znova spomnila, da se je treba od individualizma vrniti k medsebojnemu povezovanju in sodelovanju, tako, kot je to urejeno v naravi. Primer dobre prakse je učni zeliščni vrt društva Samooskrbni. net v Zg. Kungoti.

Modrost narave Znanje o uporabi šentjanževke se bogato obrestuje

17.06.2023

Nekaj minut sobotnega jutra smo tokrat namenili rastlini sonca – šentjanževki. To je izjemno zdravilno zelišče, ki za uporabo terja kar nekaj znanja. Mi smo ga poiskali pri poznavalki zelišč dr. Tini Mele.

Modrost narave Dišavni vrt pri Vidi

10.06.2023

V rubriki Modrost narave smo spoznali Dišavni vrt pri Vidi, ki se razprostira nad Bresternico. To ni klasičen zeliščni vrt, saj je namenjen sonaravni pridelavi zelišč za potrebe destilacije vrhunskih eteričnih olj in hidrolatov.

Modrost narave Stare sorte vrtnic – vonj, ki dela čudeže

03.06.2023

V rubriki Modrost narave smo spoznali aromaterapevtko Evo Nedelko. V svojem vrtu ima čez 100 različnih starih sort vrtnic, ki jih ni mogoče videti v parkih in arboretumih. Njihov omamni vonj jo spremlja vse leto, saj iz cvetov izdeluje hidrolate, ti imajo številne dobrodejne učinke na telo in dušo.

Modrost narave Cvetovi črnega bezga so odlični v domači lekarni in v kuhinji

27.05.2023

Te dni lahko v naravi opazimo cvetoče grme črnega bezga. Njegovo veliko in dišeče socvetje je priporočljivo nabrati v suhem in sončnem vremenu, uporaba pa je zelo raznolika. Nekaj kulinaričnih namigov in zeliščarskih napotkov pri uporabi cvetov črnega bezga z nami deli zeliščarka dr. Tina Mele.

Modrost narave Črna detelja

18.05.2023

Z dr. Tino Mele boste spoznavali zdravilno in kulinarično uporabo črne detelje. Že severnoameriški Indijanci so jo uporabljali za zdravljenje kožnih bolezni, v katerih primerih pa jo priporoča zeliščarka dr. Tina Mele?

Modrost narave Zakaj so listi malinjaka/malin dragocena pomoč

13.05.2023

Malinjak je najbolj cenjen zaradi okusnih in zdravih malin, zeliščarji pa nabirajo tudi liste, ki olajšajo marsikatero težavo. Z zdravilnimi lastnostmi listov malinjaka nas seznanja dr. Tina Mele.

Modrost narave Glog – zdravilo za oslabljeno srce

06.05.2023

Z doktorico medicinskih znanosti in zeliščarko Tino Mele smo tokrat govorili o glogu, ki je ob pravilni uporabi lahko v podporo oslabljenemu srcu. Kako ga nabiramo in uporabljamo, v rubriki Modrost narave.

Modrost narave Zdravilni učinki lubja in listov breze

29.04.2023

V zadnji rubriki Modrost narave smo govorili o brezi v ljudskih običajih, tokrat pa smo z dr. Tino Mele izpostavili zdravilno delovanje brezovih listov in lubja.

Modrost narave Breza v ljudskem obredju

20.04.2023

Ker se bliža jurjevo, smo rubriko Modrost narave posvetili brezi, ki je s tem praznikom pomladi, še zlasti v Beli krajini, tesno povezana. O brezi v ljudskem obredju bo spregovorila poznavalka dreves Marija Ana Kolman.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov