Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Marko Šuler: Bordeaux je pametna odločitev za Vipotnika in Maribor

10.07.2023

Nogometaše Maribora v četrtek čaka prva uradna tekma v novi sezoni, v kateri se bodo vijoličasti morali znajti brez svojega najboljšega strelca prejšnje sezone, Žana Vipotnika. 21-letni Konjičan je prejšnji teden Maribor zamenjal za Bordeaux, francoski drugoligaš je s slovenskim reprezentantom podpisal petletno pogodbo. Ozadje enega najpomembnejših prestopov iz slovenske lige v zadnjih letih osvetljuje športni direktor Maribora Marko Šuler.


Tretji polčas

200 epizod

Tretji polčas

200 epizod


Pogovorna oddaja o športu.

Marko Šuler: Bordeaux je pametna odločitev za Vipotnika in Maribor

10.07.2023

Nogometaše Maribora v četrtek čaka prva uradna tekma v novi sezoni, v kateri se bodo vijoličasti morali znajti brez svojega najboljšega strelca prejšnje sezone, Žana Vipotnika. 21-letni Konjičan je prejšnji teden Maribor zamenjal za Bordeaux, francoski drugoligaš je s slovenskim reprezentantom podpisal petletno pogodbo. Ozadje enega najpomembnejših prestopov iz slovenske lige v zadnjih letih osvetljuje športni direktor Maribora Marko Šuler.


26.02.2024

Nogomet

Tretji polčas smo znova namenili nogometu in preverili, kako poteka prvenstvo in ali so Nogometna zveza Slovenije, sodniška zbornica in vodja tekmovanja v 1. ligi že spisali kazen za izgrede na tekmi med Muro in Mariborom. Spomnimo: detonacija topovskega udara je med ogrevanjem poškodovala pet igralcev, Murinega kondicijskega trenerja in pobiralca žog. Slovenska športna javnost je burno reagirala na dogodek, s skupnimi močmi pa ugotovila, da za kaznovanje takih izgredov že obstajajo zakonske osnove, a v praksi nikoli ni zaživelo.


19.02.2024

Andrej Rečnik

Oddajo smo namenili spominom. Prav na današnji dan pred štirimi desetletji so se v Sarajevu končale zimske olimpijske igre, ki so imele ob nosilcu brona Juretu Koširju tudi veliko mariborskega, ali pa – če želite – hoškega pridiha, saj je kar šesterica domačinov iz Reke in Hoč na Jahorini pripravljala proge za veleslalom in smuk.


12.02.2024

Nogomet

Tretji polčas je bil znova prepleten z nogometom. Z gosti smo pokomentirali dogajanje v 20. prvenstvenem krogu, ki je bil prestavljen na pomlad, in preverili, kdo so kandidati za prvaka.


05.02.2024

Nogomet

Tretji polčas je bil po dolgem času nogometno obarvan. Več slovenskih prvoligašev je že končalo priprave, čaka jih le še igranje zadnjih pripravljalnih tekem; prvenstvo se bo s tekmami z jeseni prestavljenega 20. kroga na pomlad začelo že v soboto, 10. februarja. Z gosti smo pregledali številne prestope in klubske okrepitve, ki bodo precej spremenile podobo posameznih klubov.


29.01.2024

Smulčarski skoki in deskanje na snegu

Tokratni Tretji polčas je bil zimsko obarvan. Vzhodni del Slovenije je v zadnjih dneh gostil dva športna dogodka v okviru svetovnih pokalov zimskih športov. Kaj se je dogajalo na Rogli in Ljubnem ob Savinji ter kako pomembno so takšni dogodki za štajerski šport?


22.01.2024

Radovan Gačič, trener odbojkarjev ljubljanskega ACH Volleyja

Gost današnjega Tretjega polčasa je bil trener odbojkarjev ljubljanskega ACH Volleyja Radovan Gačič. 48-letni Mariborčan, ki ga je odbojkarska kariera popeljala po svetu, je bil izbran za najboljšega slovenskega trenerja moških ekip v letu 2023, v pogovoru z Jožetom Pepevnikom pa je razmišljal o razmerjih moči v slovenski odbojki, realnosti mariborske oz. štajerske odbojke ter igralcih in trenerjih s tukajšnjega območja.


15.01.2024

30. Grand Prix Ruše

Pogovorna oddaja o športu.


08.01.2024

30. strelsko tekmovanje v Rušah

V Tretjem polčasu smo gostili organizatorje jubilejnega 30. strelskega tekmovanja v Rušah. Beseda je tekla o zaključku priprav in o bogatem naboru svetovnih strelcev, ki bodo tudi v Rušah lovili točke za norme za uvrstitev na Olimpijske igre – letos jih bo gostil Pariz.


18.12.2023

19. krog 1. slovenske nogometne lige in prve kadrovske poteze v Ljudskem vrtu

V Tretjem polčasu smo z gosti pokomentirali dogajanje v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige in prve kadrovske poteze v Ljudskem vrtu, potem ko bodo Mariborčani prezimovali z velikim zaostankom za vodilnim Celjem na 4. mestu.


11.12.2023

Predstavitev sledge in inkluzivnega hokeja

Tokrat je Tretji polčas nekoliko drugačen. Za invalidski šport namreč velikokrat ne najdemo časa, v teh dneh pa smo se ukvarjali s parahokejem in inkluzivnim hokejem. V Mariboru so v okviru programa Srečanje na ledu pod okriljem projekta RFS - Interni razpis Študentski projekti za trajnostni razvoj Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, predstavili hokejski šport invalidov in mladostnikov s posebnimi potrebami.


27.11.2023

60 let motokrosa

V družbi Tretjega polčasa smo tokrat gostili predsednika Avto-moto društva Orehova vas, kjer so prejšnjo nedeljo zaznamovali 60-letnico motokrosa.


20.11.2023

Slovenija na Evru 2024

Tretji polčas je tokrat nogometni, posvečen seveda nogometni reprezentanci Slovenije, ki potrebuje za potrditev udeležbe na Evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji le še točko.


13.11.2023

Se bo slovenski nogometni reprezentanci uspelo uvrstiti na Evro 2024 v Nemčiji?

Tretji polčas je bil v znamenju nogometa, kajti govorili smo o zgodovinski priložnosti naše nogometne reprezentance, da se po 13-ih letih znova uvrsti na veliko tekmovanje – tokrat na Evro 2024 v Nemčiji. Kot vodilno reprezentanco skupine H jo čakata še dvoboja s konkurentoma za napredovanje, Dansko in Kazahstanom. Z Danci se bo pomerila v gosteh, s Kazahstanci pa v razprodanih Stožicah.


06.11.2023

Mitja Robar o slovenskem hokeju

Mitja Robar je nekdanji odlični hokejist in eden od ne tako maloštevilnih Štajercev, ki so pustili pečat v slovenski hokejski reprezentanci. Izbrani vrsti, tao članski kot tisti do 20 let, se je Robar v teh dneh znova pridružil, tokrat v vlogi pomočnika selektorja. O novi vlogi, delu s slovenskimi hokejisti in realnosti našega hokeja na ledu se je z Mitjo Robarjem pogovarjal Jože Pepevnik.


30.10.2023

Rekreativni tek in maraton - Vanja Gleich in Barbara Radoš

Tretji polčas tokrat namenjamo rekreativnemu teku in maratonu. V studiu smo gostili maratonski tekačici, Vanjo Gleich in Barbaro Radoš, ki se ob rednem treningu zadnjih nekaj tednov resno spogledujeta tudi z opravljanjem spletnih nalog za uvrstitev na amaterski olimpijski maratonski tek na igrah prihodnje leto v Parizu. Seveda bomo njuno zgodbo, ali jima bo uspelo priteči kvalifikacije za olimpijske igre, spremljali tudi v prihodnje.


23.10.2023

Tretji polčas

Pogovorna oddaja o športu.


16.10.2023

Kvalifikacije za Evropsko nogometno prvenstvo in zamenjave na trenerskih mestih pri slovenskih prvoligaših

Tretji polčas s športnimi vsebinami je znova nogometni – z gosti smo govorili o bližajočih se kvalifikacijah za Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto in o zamenjavah na trenerskih mestih pri slovenskih prvoligaših, ki se kar vrstijo.


09.10.2023

Alen Šket o olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Tokiu ter vplivu mariborskega odbojkarskega bazena na razvoj članske reprezentance

V današnjem Tretjem polčasu se nam je pridružil Alen Šket, dolgoletni odbojkarski reprezentant, ki je pokomentiral igre slovenske reprezentance na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Tokiu ter vpliv mariborskega odbojkarskega bazena na razvoj članske reprezentance. V Tretjem polčasu ga je gostil Jože Pepevnik.


02.10.2023

Aktualno prvoligaško nogometno dogajanje

Tretji polčas je bil tokrat namenjen nogometu. Z gosti smo pregledali aktualno prvoligaško dogajanje, preverili, kaj je novega v Mariboru in napovedali nov reprezentančni nogometni nastop v kvalifikacijah za Evro 2024 v Nemčiji.


25.09.2023

77 let košarkarskega kluba Železničar Maribor

V oddaji III. polčas smo z gostom Matjažem Čuješem obujali spomin na 77 let košarkarskega kluba Železničar Maribor.


Stran 1 od 10
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov