Foto: Radio Si
Foto: Radio Si


Na glasbeni natečaj "35 years for you" Radia Si, je preko 70 izvajalcev poslalo več kot 140 novih skladb. Komisija izbrala kar 5 zmagovalcev!

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, letos obeležuje 35 let delovanja. V leto 2020 je že vstopil z novo zvočno podobo in s prenovljenimi programskimi pasovi. V pripravah na obeležitev 35. obletnice programa pa je ekipo Radia Si presenetila globalna epidemija in z njo povezane posledice. Tako so v nekaj dneh spremenili svoje načrte in zastavili glasbeni natečaj, poimenovan "35 years for you".
Ekipa Radia Si, je vse od začetka epidemije, svoje poslušalce, kot glasbenike, pozivala naj seveda OSTANEJO DOMA in ustvarjajo odlično glasbo. Tudi v preteklosti, v najbolj kriznih časih, se je namreč ustvarjala odlična glasba. Z demo posnetki dveh, še neobjavljenih skladb, so se lahko do 24. aprila 2020, prijavili uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, in se tako potegovali za možnost studijskega snemanja in koncertnega nastopa ob 35-letnici Radia Si! Specifične razmere so dovoljevale, da so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta.
V roku le meseca dni, se je na natečaj odzvalo preko 70 izvajalcev, ki so tako prijavili preko 140 novih skladb. Takšen odziv je ekipo Radia Si navdušil. Zaradi velikega števila skladb, je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje. Namesto predvidenih treh zmagovalcev, pa se je odločila, da priložnost dobi kar 5 izvajalcev. Zmagovalci natečaja so postali: * AKA NEOMI * RUMEJTS * ITCH * WCKD NATION * ROOSTERS COCKTAIL
Izvajalci so izbrane skladbe posneli konec maja v vrhunskem Studiu 22, RTV centra Maribor. Javnosti pa jih, ob 35. obletnici Radia Si, predstavljamo od 15. junija naprej, ekskluzivno le na naši spletni strani in v etru Radia Si.
V naslednjih dneh vam bomo tako na Radiu Si premierno predstavili 10 novih skladb (5 v tujem jeziku in 5 skladb v slovenskem jeziku):

DUST - ITCH
COME OVER, COME BY WCKD NATION feat. VAZZ
BLUE DAHLIA - RUMEJTS
THE VIEW - AKA NEOMI
WASTING TIME - ROOSTER'S COCKTAIL

Vas zanima kako so izgledali snemalni dnevi v Studiu 22, RTV centra Maribor?

35 Years For You – Music Contest – Aka Neomi
35 Years For You – Music Contest – Rumejts
35 Years For You – Music Contest – Itch
35 Years For You – Music Contest – Wckd Nation
35 Years For You – Music Contest – Roosters cocktail

V Mariboru, 15.6.2020
**************************************
Pesmi iz karantene!
?
OSTANI DOMA! ... in ustvarjaj dobro glasbo!

Radio Si razpisuje glasbeni natečaj »35 years for you«

Z demo posnetki dveh, še neobjavljenih skladb, se lahko do 24. aprila 2020, prijavite uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želite pridobiti možnost studijskega snemanja in koncertnega nastopa ob 35-letnici Radia Si.
Tudi v najbolj kriznih časih, se rojeva odlična glasba, polna optimizma, veselja ...!
Niti karantena ne more ustaviti 35. obletnice Radia Si! :-)
***************************************************************
Music born in quarantine! ?
STAY HOME! ... and make good music!
Radio Si launches its “35 years for you” music competition
Established and new artists can submit two demo recordings of two unreleased tracks until April 24 2020 to get a studio recording and concert appearance at Radio Si's 35th anniversary.
Even in times of crisis, great music is born, full of optimism!
Besedilo razpisa tukaj.
Izjava in soglasje prijavitelja tukaj.