Foto: Radio Si
Foto: Radio Si

Radio Si, edini radijski program za tujo javnost v Sloveniji, je lani obeležil že 35 let delovanja. V leto 2021 pa je, kljub še zmeraj trajajoči epidemiji, vstopil optimistično in v aprilu objavil nov natečaj za glasbene skupine, ki so ga popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na Radio Si Main Stage-u. Radio Si namreč že vrsto let slovi prav po odlični in izjemno pestri glasbeni opremi svetovne in slovenske produkcije, s čimer so si ustvarili prestižno pozicijo med številnimi slovenskimi izvajalci.

Specifične razmere so dovoljevale, da so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta. V roku dobrega meseca dni, se je na natečaj odzvalo skoraj 100 slovenskih izvajalcev, kar je ekipo Radia Si navdušilo. Zaradi velikega števila skladb je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje.

Zmagovalci natečaja so tako postali:
* MOJSTRI PASIVNE AGRESIJE s skladbo Idiot
* FUNK FU s skladbo Skica srečanj
* PINE TREE s skladbo Their Melody

Izbrani izvajalci bodo nove skladbe posneli konec junija v vrhunskem Studiu 22, RTV centra Maribor. Javnosti bodo prvič predstavljene sredi meseca julija na valovih Radia Si. V mesecu septembru pa bodo zmagovalci dobili še priložnost koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stage-u.