Trenutno se predvaja:
Maribor 20
9. oktober 2018 ob 14:45 Maribor Lokalne volitve

Knjižnica še ta mesec na toplem

Bodo sanirali tudi zamakanje?
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Začelo se je popravilo napake na toplovodu, ki ogreva tudi osrednjo enoto Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu. A medtem ko propadajočo zgradbo pestijo še mnoge druge težave, odločitve o celostni rešitvi še vedno ni.

Rotovška enota Mariborske knjižnice je brez delujočega ogrevanja že od poletnih mesecev. Zaradi poroznosti je namreč počil toplovod. Za skoraj 19 tisočakov ga bo zdaj popravilo podjetje Polše. Časa ima 20 dni. Direktorica knjižnice Dragica Turjak upa, da bodo na toplem še pred hladnejšim obdobjem leta.

To pa je le ena od težav v propadajoči zgodovinski zgradbi. Marca je na stranišču odpadel del stropa, sanirani omet pa zdaj spet odstopa. Težave imajo tudi z električnimi in vodovodnimi napeljavami. Velik problem pa je še zamakanje skladišča v kleti. Občina je sicer že izdelala elaborat sanacije, potrebnih 75 tisoč evrov pa nameravajo zagotoviti v proračunu za prihodnje leto.

Še pravi direktorica knjižnice. Celostne rešitve pa še vedno ni. Župan Andrej Fištravec je predlagal že šest lokacij, kamor bi knjižnico preselili, a so vsi predlogi za zdaj propadli. Po dveh nesklepčnih sejah mestnega sveta je novo obljubil za minuli četrtek, a je ni sklical. Kdaj bodo tematiko spet obravnavali, še ni sporočil.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh