Ljubljana
slice
Obtožnica zoper Zorana Jankovića v zadevi Gratel pravnomočna
Je bil prejet denar odškodnina ali podkupnina?, 12. maj 2018 ob 11:20 Obtožba specializiranega tožilstva proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću zaradi jemanja podkupnine oz. prejemanja donacije družbe Gratel za obnovo Ljubljanskega gradu je pravnomočna.
146
Risbe Ljubljane pod kostanji Krakovskega nasipa vabijo, da jih pobarvate
2
9. maj 2018 ob 13:09 Na plakatih javnega razstavnega prostora v drevoredu kostanjev ob Krakovskem nasipu umetnica Amela Špendl predstavlja svoje podobe Ljubljane, v katere je ujela duha mesta, kot ga zaznava med ...
Korak bliže prenovi Cukrarne: prejeli nekaj manj kot 11 milijonov evropskih sredstev
11
3. maj 2018 ob 08:44 Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za prenovo nekdanje rafinerije sladkorja Cukrarne.
Nova streha za Cankarjev dom še pred zimskimi meseci
10
1. maj 2018 ob 10:34 Vodstvo Cankarjevega doma na nujnost obnove strehe opozarja že od leta 2012, ko je sunek vetra odnesel več ton strešne kritne.
Na Hradeckega cesti po obnovi le pet omejevalcev hitrosti
32
27. april 2018 ob 14:53 Na Hradeckega cesti, ki je bila pred obnovo verjetno najbolj obložena cesta s hitrostnimi ovirami v prestolnici, jih je odslej le pet, v obe smeri vodita tudi novi kolesarski stezi.
Zmajeljubna razstava na Ljubljanskem gradu: zvesti spremljevalci civilizacij sveta Razstava Zmaj vseh zmajev, ki jo bodo zvečer odprli na Ljubljanskem gradu, bo ponudila vpogled v zgodovino Ljubljanskega zmaja, zmajev na Slovenskem in zmajev sveta ter v pomene zmajev za človeštvo.
1
V kabinetu ljubljanskega župana Jankovića prejeli sumljivo pošiljko Na Mestni občini Ljubljana so prejeli sumljivo pisemsko pošiljko z neznano snovjo, ki je bila naslovljena na župana.
40
Stanovanjski sklad toži stanovalce Zelenega gaja: Vrnite unovčeno garancijo Od leta 2009 do leta 2017 smo porabili 5,7 milijona evrov za sodne postopke in odprave napak.
56
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
9
Upravno sodišče: Križevniška cerkev pripada križnikom, ne Festivalu Ljubljana Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo Mestne občine Ljubljana (Mol) in Festivala Ljubljana ter potrdilo dobro leto stari odločitvi ministrstva za kulturo, da je treba križevniško cerkev po 26 letih ...
61
Ljubljančani so iz največje džezve na svetu spili kar 3.650 skodelic kave V največjo džezvo na svetu gre 65 kilogramov kave, do zdaj jo je pokusilo kar pet milijonov ljudi po vsem svetu, pred kratkim tudi 3.650 Ljubljančanov.
15
Po Ljubljanici zaplula replika 2.200 let starega deblaka Arheologi so v okviru projekta Navis splavili repliko 2.200 let starega deblaka, ki izvira iz keltsko-rimskih časov.
21
Spomenik na Kongresnem trgu znova popisan Spomenik, namenjen vsem žrtvam vojn, ki stoji na Kongresnem trgu v Ljubljani, so znova popisali z grafitom. Tokrat so neznanci z rdečo barvo zapisali "Bodeča žica na meji - trupla v Kolpi!".
72
BTC želi postati testni poligon za samovozeča vozila Vsak dan se skozi nakupovalno središče BTC zapelje 34.000 vozil, včasih v konicah celo 45.000, je poudaril predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, ki želi, da bi območje postalo testni poligon za ...
108
Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica bosta tri mesece neprevozni V središču Ljubljane zaradi obnove in preureditve za ves promet zapirajo Gosposvetsko cesto in del Dalmatinove ulice do Miklošičeve ceste.
83

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Prostovoljec/ka v projektu ESIRAS - podpora prosilcem za azil in azilantom
V projektu ESIRAS ste doborodošli prostovoljci in prostovoljke, ki želite opravljati prostovoljsko delo na področju učne pomoči, inštrukcije za osnovonošolce azilante, begunce in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

20:00 Alpe Adria
20:30 Storie di viaggi e mari

TV Maribor

20:00 Na vrtu, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
20:25 O živalih in ljudeh, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor

Radio Koper

20:00 Odprto za srečanja
21:00 Arizona

Radio Maribor

19:30 Top 17 - ponov.
21:00 Zavrtimo nazaj - ponov.
Kazalo