Foto: BoBo
Foto: BoBo

Teden prej se jih je za Bržana izreklo 59 odstotkov. Podpora prejšnjemu županu Borisu Popoviču je medtem narasla s 25,6 na 30,6 odstotka.

Zadnjo anketo so opravili med 10. in 12. novembrom na vzorcu 500 ljudi. V njej je 50,2 odstotka vprašanih izrazilo namero glasovati za Bržana (Lista Aleša Bržana in Gibanje Svoboda), 27,6 odstotka za Popoviča (Koper je naš), 6,8 odstotka pa za Jadranko Šturm Kocjan (SD).

Sledijo Alan Medveš (Levica) z 2,8-odstotno podporo, Igor Colja iz SDS-a (1,6 odstotka) in Peter Bolčič (Zaupanje) z 1,2-odstotno podporo, medtem ko se 9,8 odstotka vprašanih ni želelo opredeliti.

Po teh podatkih bi Bržan zmagal v prvem krogu. Če bi se trend padanja podpore nadaljeval tudi v tem tednu, pa bi bil potreben še drugi krog volitev, menijo v Dnevniku.

Na vprašanje, ali bi v drugem krogu glasovali za zdajšnjega ali nekdanjega župana, se je več kot 60 odstotkov anketiranih opredelilo za Bržana, 31 za Popoviča, preostali so bili neopredeljeni ali ne bi volili nikogar od njiju. Pred štirimi leti je v drugem krogu Bržan za las zmagal s 50,03-odstotno podporo oziroma 17 glasovi več od Popoviča.

Podatki o podpori preostalim kandidatom se v primerjavi s tednom prej niso bistveno spremenili. Kot ugotavljajo v Dnevniku, je še najočitneje, da se je v preglednici tokrat pojavil Medveš, ki ga anketa pred 14 dnevi ni zaznala.