Koper. Foto: Radio Koper/Andrej Šavko
Koper. Foto: Radio Koper/Andrej Šavko

Prednost daje varnosti in čistoči, je povedal na novinarski konferenci na domačem naslovu v Bošamarinu, kjer je predstavil kandidate stranke Koper je naš.

Stranka Koper je naš je na volitvah zmagala petkrat zapored, vendar v zadnjem mandatu ni imela največjega števila občinskih svetnikov, je spomnil Popovič. Šest od 13 svetnikov je namreč iz stranke izstopilo in so štiri leta delovali samostojno, pred tokratnimi volitvami pa so ustanovili stranko Zaupanje. Popovič jih je obtožil, da niso izdali samo stranke, ampak tudi 15.000 volivcev.

Pojasnil je, da je tudi zaradi tega kandidatna lista tokrat drugačna, potem ko je bila 16 let skoraj nespremenjena. Tokrat je na drugem mestu za Popovičem občinska svetnica in vodja Hotela Piran Anja Pečič, na tretjem pa uslužbenec Luke Koper Ermin Huremović.

Popovič trdi, da je po njegovem odhodu mesto mrtvo in umazano ter da je v njem največ uporabnikov prepovedanih drog v Sloveniji. Meni, da sta se Trst in hrvaška Istra razvijala bistveno hitreje od Kopra. "Če se ponovi še en tak mandat, bo Koper še nižje kot leta 2002," ko je bilo po njegovem mnenju stanje katastrofalno.

Kot je dejal, bo stranka kot mantro ponavljala "varnost, čistoča", Koper pa bo "spet najvarnejša in najčistejša občina na svetu". Dodal je, da bodo v ospredju mladi, ki jim danes "ne moremo ponuditi ničesar razen izobraževanja, kar je premalo".

Obljubil je, da bo ob morebitni izvolitvi v štirih letih dokončal kanalizacijo v Škofijah, Plavjah, Bertokih, Hrvatinih in Dekanih. Vztraja pri gradnji stolpa z dvigalom na Markovec. Meni, da bi privabljal goste in bi bil "mini tovarnica denarja". Ob koprski tržnici bi zgradil vkopano garažno hišo, povečal bi obstoječe parkirne hiše v Prisojah in na Markovcu.

Občinskemu vodstvu je med drugim očital, da je zmanjšalo načrtovano število novih neprofitnih stanovanj in gradnjo zamaknilo za štiri leta. Obljubil je, da bi zagotovil dodatnih 400 stanovanj, ki bi bila na voljo občanom Kopra za neprofitno najemnino ali nakup po 2000 evrov na kvadratni meter.

Popovič je v tri ure dolgem govoru med drugim obljubil še novo športno dvorano, takojšnjo ureditev plaže do Izole, novo obrtno cono, tehnološki park, študentske domove in največji zabaviščni center v tem delu Evrope.