Foto: MMC RTV SLO/Alan Medveš (osebni arhiv)
Foto: MMC RTV SLO/Alan Medveš (osebni arhiv)

Ob srečanju z Medvešem je Mesec dejal, da mora Koper dobiti novo življenje. Po njegovih besedah so v mestu v zadnjih letih zgradili številna krožišča in cestno infrastrukturo, zaspali pa so na drugih področjih. "Če hočemo mesto imeti živo, se bomo morali začeti obračati od betona k ljudem," je opozoril.

Kot je še dejal, bo v tem mandatu treba poskrbeti predvsem za to, "da se bo v tem mestu dalo dostojno, za ne prevelik denar, dobiti streho nad glavo in si postaviti življenje."

Za isti cilj si bo prizadeval tudi kot minister, je zatrdil Mesec in opozoril, da se je v Slovenijo v zadnjih 30 letih "priplazila velika neenakost, in to je stanovanjska neenakost." Ocenjuje, da je gospodinjstvo, ki ima v lasti 70 kvadratnih metrov veliko stanovanje, "lahko tudi tisoč evrov na boljšem" kot gospodinjstvo, ki tega nima.

Mesec je povedal še, da so v Levici na državni ravni v Kopru obravnavali predvsem problematiko Luke Koper. Stranka vztraja, da mora pristanišče ostati temeljni del državne infrastrukture in da mora Luka Koper zaposliti vse delavce izvajalcev pristaniških storitev.

Kot je k temu dodal Medveš, je treba za to, da bi mladi ostajali v Kopru, poskrbeti tudi za delovna mesta. Pri tem lahko pomaga tudi država kot lastnica Luke Koper, "glavnega gospodarskega gibala v občini". Delovna mesta bi pridobili tudi z ustvarjanjem priložnosti za obrtnike in z razvojem, pri čemer lahko pomaga tudi primorska univerza, je še dodal kandidat za koprskega župana.