Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po pogovorih s Sašo Arsenovičem so namreč ugotovili, da so njihove programske točke, pogledi na razvoj občine in projekte v njej podobni.

Prav tako ocenjujejo, da bodo lahko skupaj uspešno in učinkovito upravljali Mestno občino Maribor, soodločali o razvoju tako mestne občine kot širše regije ter poskrbeli za projekte in rešitve v dobro občank in občanov, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Že pred prvim krogom lokalnih volitev smo poudarjali pomen dobrega sodelovanja med lokalno in nacionalno ravnjo in da mora Maribor dobiti pozornost in podporo države, ki ju je bilo v zadnjih dveh desetletjih premalo. Kot je ob oktobrskem obisku Maribora dejal predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, je ljudem treba pokazati, da se da stvari premikati naprej, ko sodelujemo in ko Maribor dobi podporo države, ki je umanjkala v preteklem desetletju ali dveh, ampak zdaj jo bo dobil," so še navedli.

V Mestni občini Maribor se bo Arsenovič v drugem krogu volitev pomeril s Francem Kanglerjem (Lista Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije).