Foto: BoBo
Foto: BoBo

Županski kandidat Socialnih demokratov (SD) v Mestni občini Nova Gorica Tomaž Horvat je ob predstavitvi v središču mesta povedal, da je dosedanja volilna kampanja potekala umirjeno.

"Sam se v kampanji posvečam predvsem težavam ljudi, jim prisluhnem in skupaj iščemo rešitve, ki bodo našo lokalno skupnost peljale v pravo smer. To je v smer novega razvoja, prepoznavnosti in seveda v smer možnosti razvoja vseh občank in občanov ter širšega goriškega okolja," je dejal Horvat v izjavi za Slovensko tiskovno agencijo.

Poudaril je, da volilna kampanja poteka umirjeno, za zdaj ni čutiti nobenega pritiska in takega nadaljevanja kampanje si želi vse do volitev.

"Iz pogovorov z ljudmi lahko razberem, da imajo večje ali manjše težave, ki pa jih skupaj lahko rešimo. Krajevne skupnosti si želijo večjo avtonomijo, tudi finančno, temu se bodo tudi poskušali posvečati. Mislim, da smo se v tem mandatu nekoliko oddaljili od ljudi, pričakovali so več, vendar tega ni bilo in to ljudje pogrešajo," je dejal Horvat.

Največje pozornosti in odobravanja pa je bila deležna njegova obljuba, da bo po izvolitvi ustanovil strateški svet za gospodarstvo. V mestu so prebivalci izpostavljali prepočasno delovanje v povezavi z Evropsko prestolnico kulture, na podeželju pa so potrebe zelo različne, "vendar večinoma take, za katere verjamem, da jih lahko uresničimo že v enem mandatu".

Na srečanju z volivci sta se predstavila tudi županska kandidata v občinah Šempeter-Vrtojba in Miren-Kostanjevica, Sara Krošelj in Primož Nemec.

Prireditve v središču Nove Gorice se je udeležila predsednica SD-ja Tanja Fajon. Za STA je poudarila, da so lokalne volitve za SD zelo pomembne in zato vlagajo precej naporov v to volilno kampanjo. "Vesela sem, da imamo vloženih veliko list in zelo veliko kandidatk in kandidatov za župane, kar daje neko moč naši mreži na terenu. Tudi v Novi Gorici, kjer se vedno zbere lepo število naših podpornikov, simpatizerjev, članic in članov," je dodala.

Kandidati za župana Mestne občine Nova Gorica so poleg Horvata tudi sedanji župan Klemen Miklavič (skupina volivcev), Damjana Pavlica (SDS), Andrej Pelicon (Levica), Samo Turel (Gibanje Svoboda) in Anton Harej (NSi).