Foto: BoBo
Foto: BoBo

Anže Logar je iz svojega volilnega štaba odšel v volilno središče in čestital protikandidati Nataši Pirc Musar za zmago. Hkrati je zadovoljen tudi s svojo kampanjo: "Z današnjim dnem se je zaključilo dolgo potovanje. Volitve so praznik demokracije in volivci ste danes odločili. Nataša Pirc Musar bo postala prva predsednica republike in ji iskreno čestitam za zmago. Verjamem, da bo držala dano besedo in bo predsednica vseh nas. Nesporno je, da je trdo garala med volilno kampanjo. Njena kampanja ni bila lahka in so jo že med kampanjo odpisali. Vendar je vztrajala, tako kot sem jaz."

Prepričan je, da pričakovanje, da bo predsednica vseh, Slovenija potrebuje še bolj, kot je kadar koli do zdaj: "V interesu vseh nas je, da imamo dobro predsednico. Nataša bo dobra predsednica, če bo vsem nam prisluhnila. Potem bo imela našo podporo pri premoščanju razlik, tistih, ki nam jemljejo veter iz jader. Razlike med nami so in bodo. To ne sme biti ovira, da nismo enotni pri iskanju skupnih rešitev. Zato pozivam vse tiste, ki ste oddali glas zame, da čestitate prvi slovenski predsednici."

Zahvalil se je vsem, ki so glasovali zanj: "Več kot 350.000 volivcev je glasova za. Že dolgo ni bilo toliko pozitivizma v slovenski politiki. Velika množica nas je glasno in jasno sporočila, da je sodelovanje edina prava pot za našo prihodnost. To je velik kapital za naprej. Z idejo smo prodrli, z zmago pač ne." Dodal je, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. "Danes smo na začetku nečesa velikega," je sklenil.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Logar: Bila je kampanja 'za'

Ob zaprtju volišč je Logar poudaril, da je bila njegova kampanja "kampanja 'za' in izid teh volitev bo tudi pokazal, kako pomembno je za Slovence in Slovenke, za državljanke in državljane, govoriti o pozitivnih temah za prihodnost, za Slovenijo".

Ob zaprtju volišč je sicer pričakoval, da bo koncept "sodelujemo za prihodnost" zmagovit.

Prvi odzivi iz štaba Anžeta Logarja

"Pokazal je obraz desnosredinske politike, ki je povezovalen in spoštljiv"

Prvopodpisana pod kandidaturo Anžeta Logarja Romana Jordan je dejala, da je Logarju uspelo, "da je pokazal obraz desnosredinske politike, ki je zmeren, povezovalen in spoštljiv". Meni tudi, da je Logarju v kampanji uspelo pokazati, da je prihodnost v medsebojni spoštljivosti in povezovanju. V štabu so po njenih besedah zadovoljni s kampanjo.

"Veselimo se nadaljnjega sodelovanja, kajti politika, ki jo Anže Logar zagovarja, je tista, ki zna izrabiti potencial skupnega dela za zmage ne le posameznikov in posameznih skupin v tej državi, ampak zna potegniti Slovenijo na dnevno zmagovalno pot," je prepričana.

Tudi po oceni Logarjeve poslanske kolegice iz SDS-a Eve Irgl je Logar peljal "izjemno lepo kampanjo", v kateri ni napadal nikogar, ampak se je ukvarjal s tem, kaj lahko on ponudi državljanom. "Vsekakor je gradil pot povezovanja in sodelovanja, kar je tudi ključni moment, za katerega menim, da bo tudi prihodnost v politiki in tudi v naši državi," je dejala. Na vprašanje, ali bi lahko SDS prevzel model kampanje, ki ga je zastavil Logar, je napovedala, da se bodo "vsekakor usedli tudi po teh predsedniških volitvah".

Tudi tokrat so bili Logar in njegova ožja ekipa v štabu v lokalu umaknjeni od kamer in novinarjev. Predsedniški kandidat se je pred novinarji pomudil samo dvakrat, in sicer uvodoma, ko je napovedal, da pričakuje zmago, in potem še enkrat, ko je bilo že bolj ali manj jasno, da je zmagala protikandidatka.

Dopoldne glas oddal na Parmovi v Ljubljani

Logar, ki je kandidiral s podpisi volivcev in podporo strank SDS, SLS in NSi, je dopoldne na volišče na Parmovi ulici v Ljubljani prišel v družbi svoje partnerice in dobro razpoložen. Ocenil je, da je volilna kampanja nudila neposredni stik z volivci in da so soočenja ljudem omogočila, da so si ustvarili sliko o vsakem od kandidatov.

Razpoloženje v štabu Anžeta Logarja