Foto: BoBo
Foto: BoBo

Izidi drugega kroga predsedniških volitev po 99,99 odstotka preštetih glasov kažejo, da je Nataša Pirc Musar zmagala v šestih volilnih enotah (Postojna, Kranj, Ljubljana center, Ljubljana Bežigrad, Novo mesto in Maribor), Anže Logar pa je zmagal v volilnih enotah Celje in Ptuj. Največja razlika je bila v volilni enoti Ljubljana center, kjer je Pirc Musar dobila za skoraj dvajset odstotnih točk več glasov (59,39 odstotka proti 40,61 odstotka).

Glede na volilne okraje je Logar dobil več glasov kot tekmica v vzhodni Sloveniji, z izjemo mariborskih in murskosoboških volilnih okrajev, Ljutomera, Gornje Radgone in Brežic ter Novega mesta 2, Črnomlja in Kočevja. Tam je več glasov dobila Pirc Musar.

Na zahodu Slovenije pa je Anže Logar dobil več glasov le v volilnih okrajih Tolmin, Ajdovščina in Ilirska Bistrica.

Pirc Musar je sicer zmagala v 59 okrajih, Logar pa v 29 okrajih.

Največji odstotek glasov je Pirc Musar dobila v okraju Koper I, kjer je zanjo glasovalo 73,64 odstotka volivcev, več kot 70-odstotno podporo pa je dobila še v volilnih enotah Ljubljana Moste-Polje II, Ljubljana Šiška I, Trbovlje, Ljubljana Bežigrad II ter v Izoli.

Logarja so najprepričljiveje podprli v Ribnici, kjer je glas zanj oddalo 66,72 odstotka volivcev. Več kot 60 odstotkov volivcev ga je podprlo še v okrajih Škofja Loka II, Litija, Ptuj I, Mozirje, Novo mesto I in Ptuj III.

"Tisto, kar je mogoče zanimivo, je dinamika v Mariboru, ki sicer velja za dokaj močno oporišče SDS-a, vendar je tudi to volilno enoto dobila Nataša Pirc Musar," je za TV Slovenija komentiral Aljaž Pengov Bitenc. Nataša Pirc Musar je v mariborski volilni enoti dobila skoraj šest odstotnih točk več glasov (52,84 proti 47,16 odstotka glasov).

Foto: DVK
Foto: DVK

Pirc Musar skoraj podvojila število glasov

Nataša Pirc Musar je po 99,99 odstotka preštetih glasov dobila 478.399 glasov, Anže Logar pa 409.761 glasov.

"V primerjavi s prvim krogom je Nataša Pirc Musar skoraj podvojila, Anže Logar pa je povečal število glasov za skoraj 115.000," je ugotavljal novinar TV Slovenija Igor Bergant.

Koliko glasov je zbral posamezni predsedniški kandidat v drugem krogu?
Izidi po volilnih enotah in okrajih