Foto: MOL
Foto: MOL

Volivke in volivci, ki bodo na volišča 23. oktobra odšli peš, ne bodo imeli težav, zagotavljajo na Državni volilni komisiji, saj bodo prostovoljci, policisti, gasilci in redarji zagotavljali prehode povsod, tudi na križiščih, ki so na območju trase maratona.

Med maratonom bo na vseh linijah mestnih avtobusov brezplačen prevoz. Omogočeno bo brezplačno parkiranje osebnih vozil na vseh parkiriščih P+R, od koder bodo vozili mestni avtobusi. Na odseku Dolenjske ceste, kjer bo omogočeno parkiranje avtomobilov na voznem pasu, bosta za prevoz do volišč na voljo tudi dve vozili na električni pogon kavalir.

Brezplačno parkiranje bo omogočeno tudi na parkiriščih pri Strelišču Rudnik (Dolenjska cesta 11), trgovini Mercator (Dolenjska cesta 43) in Lekarni Ljubljana (Rakovniška ulica 4).

Organizatorji maratona so še zagotovili, da volivci, ki bodo do volišč želeli z avtomobili, na nobeni zapori ne bodo čakali več kot 15 minut, so sporočili iz DVK-ja.

Prevozi bodo zagotovljeni tudi do t. i. volišča omnia, ki bo na Gospodarskem razstavišču. Volivci, ki bodo oddali vlogo za glasovanje na tem volišču, bodo prek elektronske pošte obveščeni o možnih dostopih do njega.

Zapore v nedeljo, 23. oktobra. Foto: DVK
Zapore v nedeljo, 23. oktobra. Foto: DVK

Tistim, ki se želijo povsem izogniti omejitvam, direktor službe DVK-ja Dušan Vučko priporoča, naj se odpravijo na predčasno glasovanje, ki bo v tednu, ko bodo volitve, potekalo v torek, sredo in četrtek. Za predčasno glasovanje bo na Gospodarskem razstavišču odprtih 14 volišč, med 7. in 19. uro.