Primož Roglič je zdaj v vlogi prvega favorita. Foto: EPA
Primož Roglič je zdaj v vlogi prvega favorita. Foto: EPA

Evenepoel je v nedeljo dobil vožnjo na čas, a njegova predstava je bila daleč od tiste, ki jo je pokazal na uvodnem kronometru. Belgijec je že na sobotni etapi nepričakovano izgubil 14 sekund proti Rogliču. Tudi po kronometru se ni počutil idealno. "Lahko slišite, da je moj nos malo zamašen. Moram biti previden, da slučajno ne zbolim. Potrkajmo po lesu, da ni virus. Bomo videli," je povedal Evenepoel. Le nekaj ur pozneje so iz njegove ekipe sporočili, da je okužen z novim koronavirusom.

Sorodna novica Večerni šok v karavani: Evenepoel zaradi covida končal Dirko po Italiji!

Testiranje na covid-19 na tritedenskih dirkah ni več obvezno. Evenepoel bi lahko ostal na Giru tudi ob pozitivnem testu, a so se pri Quickstepu odločili, da že v nedeljo sporočijo, da Evenepoel dirke ne bo nadaljeval. Presenetljivo je, da z novico niso počakali vsaj na ponedeljek, ki je na Giru prost dan.

Res pa je, da so pri Quickstepu še posebej previdni, saj so lani po okužbi s koronavirusom zaradi perikarditisa za več mesecev ostali brez Tima Declerqa.

Predčasen odhod z Dirke po Italiji bi lahko pomenil, da se bo Evenepoel po okrevanju prijavil za Dirko po Franciji, na kateri bi bil ob branilcu naslova Jonasu Vingegaardu in Tadeju Pogačarju med glavnimi favoriti za končno zmago.

Sorodna novica Evenepoel za las zmagal, proti Rogliču pa pridobil le 17 sekund

Stavnice zdaj za Rogličevo zmago na Dirki po Italiji ponujajo kvoto 1,72. Najnevarnejša tekmeca naj bi imel v dvojcu Ineosa, Britancih Tau Geogheganu Hartu (3,25) in Geraintu Thomasu (4). Portugalec Joao Almeida ima kvoto 13, vsi preostali pa več kot 25.

Vodilni na Giru pred torkovo deseto etapo je Thomas, ki ima dve sekundi naskoka pred Rogličem in pet pred Geogheganom Hartom. Almeida tako kot Norvežan Andreas Leknessund zaostajata po 22 sekund. V razmiku dveh minut je osem kolesarjev.

Skupni vrstni red (9/21):             
 1. G. THOMAS          VB     34:34:27
 2. P. ROGLIČ          SLO       +0:02
 3. T. GEOGHEGAN HART  VB         0:05
 4. J. ALMEIDA         POR        0:22
 5. A. LEKNESSUND      NOR    isti čas
 6. A. VLASOV          RUS        1:03
 7. D. CARUSO          ITA        1:28
 8. L. KÄMNA           NEM        1:52
 9. P. SIVAKOV         FRA        2:15
10. J. VINE            AVS        2:24