Samuel Eto'o med eno izmed tekem kamerunske reprezentance na SP-ju v Katarju. Foto: EPA
Samuel Eto'o med eno izmed tekem kamerunske reprezentance na SP-ju v Katarju. Foto: EPA

41-letni Samuel Eto'o, ki je blestel v dresih Barcelone in Interja, trenutno pa je predsednik kamerunske zveze, se je po tekmi osmine finala med Brazilijo in Južno Korejo (4:1) pred stadionom 974 fotografiral z navijači.

Vmes ga je moški snemal s kamero, njegove izjave pa so enega najboljših afriških nogometašev v zgodovini močno razjezile. Burno je reagiral, a sprva so ga ljudje iz njegovega spremstva zadržali. Ko se je zdelo, da se je že pomiril, pa je planil proti moškemu in ga brcnil.

AP je poročal, da se Fifa ni odzvala na prošnjo za komentar. Prav tako na telefonski klic ni odgovoril predstavnik za odnose z javnostjo kamerunske zveze. Na vprašanja o incidentu odgovorov ni podal niti organizacijski komite prvenstva.

Incident povezan s soočenjem Kamerun – Alžirija

Medtem AP navaja vire z družbenih omrežij, ki poročajo, da je moški alžirski YouTuber, ki je Eto'oja zasliševal glede kontroverzne kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo med Alžirijo in Kamerunom. Po številnih incidentih je bila pritožba Alžirije, ki je zahtevala ponovitev srečanja, neuspešna.

Na prvi tekmi v glavnem mestu Kameruna je bilo 1:0 za Alžirce po zaslugi Islama Slimanija. Na povratni tekmi v Blidi so Kamerunci izsilili podaljšek po golu Erica Choupo-Motinga. V 118. minuti tekme je zadel Ahmed Tuba, s čimer bi se Alžirija uvrstila v Katar, a v 124. minuti je sledil gol Karla Toko Ekambija in Kamerun se je uvrstil na svetovno prvenstvo.

Alžirci so obtoževali Kamerunce, da so podkupili sodnike, da so zavlačevali s tekmo in jo podaljšali še za dodatne štiri minute, dokler niso Kamerunci zabili odločilnega gola.

Napadeni moški zaupa katarski policiji

Govorice, da gre za Alžirca so se izkazale za resnične. Napadeni moški ima po imenom "soudani SM" kanal na YouTubu, kjer zdaj prevladujejo vsebine s svetovnega prvenstva v nogometu. Moški je že objavil sveži posnetek s policijske postaje, kjer čaka na nadaljevanje uradne preiskave.

"To sem naredil za Afriko. Ta video moram deliti z vami, saj je Eto'o znana osebnost, bojim se, da skrivajo posnetek, vendar zaupam katarski policiji. Eto'o mi je uničil kamero in mikrofon, udaril me je sem (v brado)," je v kratkem videu posnetim s telefonom povedal "soudani SM", ki je v trenutku objave in javnega priznanja imel 65 tisoč naročnikov, kar se bo zdaj zagotovo spremenilo.