Hrvaška reprezentanca s kapetanom Luko Modrićem na čelu je tako pozirala ob prihodu v Katar. Foto: Reuters
Hrvaška reprezentanca s kapetanom Luko Modrićem na čelu je tako pozirala ob prihodu v Katar. Foto: Reuters

Starši dijakov ene od srednjih šol v Zadru so prejeli sporočilo, da bo pouk v sredo krajši zaradi tekme hrvaške nogometne reprezentance, je v nedeljo poročala hrvaška televizija Nova TV.

Odločitev o skrajšanem pouku na šoli v Zadru je sprejel svet učiteljev, šola pa je starše obvestila o tem, ker potrebuje njihovo privoljenje.

Tekma reprezentanc Hrvaške in Maroka se bo začela v sredo ob 11. uri po našem času, kar pomeni, da bo pouk potekal le do 10.30. Za učence, ki bodo to želeli, bo šola organizirala gledanje tekme v svojih prostorih, je še poročala Nova TV.

Hrvaški navijači veliko pričakujejo od svoje reprezentance. Foto: Reuters
Hrvaški navijači veliko pričakujejo od svoje reprezentance. Foto: Reuters

Poteza šole je sledila izjavi ministra za izobraževanje Radovana Fuchsa, ki je prejšnji teden dejal, da bodo učenci v šolah lahko gledali tekme hrvaške reprezentance na SP-ju, a bodo zamujeno snov morali nadomestiti. "Zakaj mislite, da profesorji potrebujejo dovoljenje za nekaj? Oni sami sestavljajo urnik predavanj. Če bodo lahko, bodo gledali tekme," je dejal minister za Novo TV.

Izjavo Fuchsa je kritizirala nekdanja ministrica za izobraževanje Blaženka Divjak. "Berem in ne verjamem, da je minister rekel, da bodo otroci v šolah lahko gledali nogometne tekme svetovnega prvenstva v Katarju," je zapisala na Facebooku.

Poudarila je, da bi bilo zaradi smrti in poškodb na tisoče premalo plačanih delavcev, ki so gradili stadion, treba razmisliti o bojkotu svetovnega prvenstva v Katarju, ne pa priporočati njegovega gledanja.

Namesto parlamentarne razprave nogomet
O tem, da bodo namesto parlamentarni razpravi čas med 11. in 13. uro posvetili gledanju nogometne tekme med Marokom in Hrvaško, je prejšnji četrtek v imenu poslancev odločil tudi predsednik sabora Gordan Jandroković. "Če imate kakšen problem zaradi tega, pa ne glejte nogometa, ampak delajte svoje. Vem, da večina poslancev in poslank gleda nogomet in je bolje tako, kot da je dvorana prazna," je dejal.