Dejan Vinčić, ki danes praznuje 37. rojstni dan, bo okrepitev Slovenije v boju za novo odličje na evropskih prvenstvih. Foto: OZS
Dejan Vinčić, ki danes praznuje 37. rojstni dan, bo okrepitev Slovenije v boju za novo odličje na evropskih prvenstvih. Foto: OZS

Nesrečni dogodek na obračunu s Poljaki – ti so nato tekmo dobili s 3:1 – se je zgodil pri izenačenju na 1:1 v nizih in pri rezultatu 12:12 v tretjem nizu. Gregor Ropret je po poskusu bloka pristal na stopalu poljskega odbojkarja Aleksandra Šliwke in si zvil gleženj. Z igro ni mogel več nadaljevati, hkrati pa je tudi izgubljen za sobotno tekmo za 3. mesto, na kateri se bo Slovenija ob 17.30 v Rimu pomerila s Francijo (prenos na TV SLO 2).

Poškodba Ropreta je bila prelomna točka v polfinalu. Foto: OZS
Poškodba Ropreta je bila prelomna točka v polfinalu. Foto: OZS

"Gregor si je zvil gleženj. Po tekmi smo v bolnišnici opravili rentgensko slikanje, ki ni pokazalo poškodb kostnine, dodatne odgovore o zahtevnosti poškodbe pa bomo dobili po pregledu z magnetno resonanco, ki bo predvidoma opravljena v petek. Gregor je že v oskrbi reprezentančnih fizioterapevtov, ki bosta v prvi vrsti skušala ublažiti oteklino, po rezultatih druge preiskave pa se bomo lahko odločili, kakšni bodo naslednji koraki rehabilitacije," je o nesrečnem dogodku spregovoril reprezentančni zdravnik Mile Majstorović.

CEV dovolil izredno zamenjavo

Ker poškodba Ropretu na tem evropskem prvenstvu onemogoča nadaljnje igranje, je evropska odbojkarska zveza (CEV) odobrila zamenjavo igralcev. V Rim se je tako odpravil prekaljeni Dejan Vinčić, ki je po končani klubski sezoni opravil operacijo komolca.

36-letni podajalec je na reprezentančnih treningih v pripravah na evropsko prvenstvo začel kovati vrnitev na igrišča, v zadnjem obdobju pa nato treniral pri novih klubskih delodajalcih iz Bukarešte.

Prihod Vinčića so soigralci seveda pozdravili: "Dejan je bi z nami od vsega začetka. Všeč mi je, da pride pomagat za eno samo tekmo. Že to pove, kako velik človek je," je povedal Alen Pajenk.

Vinčić prinesel veliko pozitivne energije
Zamenjali slovensko zastavo s slovaško

Odbojkarska zveza Slovenije je na Evropsko odbojkarsko konfederacijo naslovila protestno pismo. Podlaga zanj je napačna uporaba zastave na četrtkovi polfinalni tekmi evropskega prvenstva med Slovenijo in Poljsko v areni PalaLottomatica v Rimu, so sporočili iz slovenske zveze.

Organizatorji so namreč na LED-panojih, LED-kocki in v uradnem biltenu tekmovanja namesto slovenske zastave uporabili slovaško. "Ker to ni prvo takšno ravnanje organizatorjev največjih tekmovanj pod okriljem Evropske odbojkarske konfederacije, na OZS-ju pričakujemo opravičilo organizatorjev, italijanske odbojkarske zveze in Evropske odbojkarske konfederacije, obenem pa od Evropske odbojkarske konfederacije zahtevamo, da poostri nadzor nad organizatorji tekmovanj in se tako v prihodnje izogne tovrstnim situacijam," so v izjavi za javnost zapisali pri OZS-ju.

Na odbojkarskem polfinalu slovensko zastavo zamenjali s slovaško
Sorodna novica "Moramo priznati, da so Poljaki naredili razliko s servisom in blokom"