Takole je bil Kobajaši predstavljen za režiserja ob koncu leta 2019. Foto: Reuters
Takole je bil Kobajaši predstavljen za režiserja ob koncu leta 2019. Foto: Reuters

Organizatorji bodo še enkrat v celoti pregledali program slovesnega odprtja iger, je napovedal izvršni direktor organizacijskega odbora Toširo Muto.

Sorodna novica Ne dokaz, ampak upanje na zmago nad covidom-19

Hašimoto: Uporabljal neprimeren jezik
Japonska agencija Kyodo poroča, da so se neprimerne šale iz leta 1998 pojavile "čez noč" v videoposnetku in šokirale domačo javnost. "Izkazalo se je, da je uporabljal neprimeren jezik in se norčeval iz tragičnih dogodkov naše zgodovine," je dejala predsednica organizacijskega odbora Seiko Hašimoto. "Organizacijski odbor se je zato odločil, da z njim prekine sodelovanje," je dodala.

Kobajaši je nekdanji komik in znana gledališka osebnost na Japonskem. V izjavi za javnost se je opravičil za svoja dejanja in zloglasni skeč opisal kot "zelo neprimeren".

Skladatelj se je norčeval iz invalidov
To je nov udarec za organizatorje olimpijskih iger, pred časom je namreč odstopil tudi skladatelj za uvodno slovesnost Keigo Ojamada, potem ko so se na spletu pojavili posnetki, da se je v času šolskih dni norčeval iz invalidnih otrok. 52-letnik znan tudi pod umetniškim imenom Cornelius, se je opravičil.

Odprtje, ki ga boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in naši spletni strani, bo zaradi koronske pandemije potekalo za zaprtimi vrati oz. brez gledalcev. Na uvodni slovesnosti bo tako na osrednjem olimpijskem stadionu, ki sprejme 68.000 gledalcev, lahko prisostvovalo le približno 950 ljudi.