Atletika
slice
Zmaga Ratejeve na evropskem zimskem pokalu v metih
Domjanova srebrna med mlajšimi članicami, 12. marec 2017 ob 20:48 Slovenska rekorderka Martina Ratej je na 17. evropskem zimskem pokalu v metih v Las Palmasu v metu kopja s 60,66 metra osvojila zlato medaljo med članicami in ponovila uspeh izpred dveh let.
5
Dirkališče v Monzi poligon za zgodovinski maratonski tek
15
7. marec 2017 ob 21:52 Monza bo to pomlad prizorišče edinstvenega poskusa, ki bi lahko prinesel izjemen maratonski mejnik in tek pod dvema urama.
Španovićeva s 7,24 metra junakinja v Beogradu
9
5. marec 2017 ob 20:08 Ivana Španović je zadnji dan 34. dvoranskega atletskega evropskega prvenstva v Beogradu, ko ni bilo slovenskega nastopa, gostiteljem zagotovila prvo in edino medaljo na prvenstvu.
Prezelj nasledil Fredericksa v delovni skupini IAAF
3
6. marec 2017 ob 22:49 Slovenski rekorder v skoku v višino Rožle Prezelj je nasledil nekdanjega namibijskega šprinterja Frankieja Fredericksa v posebni delovni skupini Mednarodne atletske zveze.
Šutejeva osma na evropskem prvenstvu
4
4. marec 2017 ob 21:47 Tina Šutej je drugi dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletiki v Beogradu v finalu skoka s palico preskočila 4,40 metra in zasedla osmo mesto.
Janežič po diskvalifikaciji: Za nekaj časa se mi je porušil svet V Beogradu se je začelo evropsko prvenstvo v dvoranski atletiki. Uvodni dan je bil Luka Janežič diskvalificiran v teku na 400 metrov.
12
Janežiču "proga" v Beogradu ustreza V petek se v Beogradu začenja 34. evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki. Nastopilo bo pet slovenskih atletov, prvi adut pa je tekač na 400 m Luka Janežič.
8
Janežič prvi slovenski adut v Beogradu V Beogradu bo med 3. in 5. marcem evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki, na katerem bo nastopilo pet slovenskih atletov.
1
Luka Janežič tretji v Birminghamu Slovenski rekorder Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu v Birminghamu s časom 46,38 osvojil tretje mesto v teku na 400 metrov.
2
Zlata z 800 metrov v Londonu bo naslov morala predati Semenyi Marija Savinova Farnosova bo morala vrniti zlato kolajno z 800 m z OI 2012, saj je Mednarodno športno razsodišče (CAS) ugotovilo, da so "jasni dokazi", da je uporabljala nedovoljena poživila.
10
Janežič tudi v Franciji potrdil sijajno formo v dvorani Slovenski rekorder Luka Janežič je na dvoranskem mitingu v francoskem Val de Reuilu zmagal v teku na 400 m (46,95).
4
Doping vzel Rusiji še eno olimpijsko medaljo Mednarodni olimpijski komite je sporočil, da je pri dodatnih testih vzorcev iz Londona 2012 našel še tri kršilce pravil.
13
Bolt bo moral vrniti olimpijsko štafetno zlato Jamajški atletski superzvezdnik Usain Bolt bo moral vrniti olimpijsko zlato, ki ga je z jamajško štafeto v teku na 4 x 100 m osvojil leta 2008 v Pekingu.
37
Svetovni rekorder v deseteroboju Eaton končal kariero Dvakratni olimpijski prvak v deseteroboju Ashton Eaton je končal bogato kariero, ker mu manjka motivacije. Tudi njegova žena in odlična sedmerobojka Brianne Theisen-Eaton je sklenila športno pot.
2
Gebrselassie: Za dopinške prekrškarje ni vrnitve Nekoč izjemen dolgoprogaš Haile Gebrselassie, ki je bil novembra izvoljen za predsednika etiopske atletske zveze, je neomajen v boju proti dopingu, saj uvaja dosmrtne prepovedi za takšne prekrške.
10

Citat za prebrat
link
Franci Petek
3
25. marec 2017 ob 13:46 V čast mi je, da bom Sergeju Bubki lahko približal naš šport, ki je tako tehničen, kot je bil njegov šport, skok s palico. Verjamem, da bo hitro našel povezavo in skupne točke.
Več novic ...
Anketa: 25. marec 2017 ob 07:49

Kakšno šolsko oceno bi dali slovenski reprezentanci v smučarskih skokih za letošnjo sezono?

odlično
prav dobro
dobro
zadostno
nezadostno
Arhiv
Kazalo