Kristjan Čeh je prišel v Tokio z drugim izidom sezone, a je v soboto v finalu ostal brez odličja. Foto: AP
Kristjan Čeh je prišel v Tokio z drugim izidom sezone, a je v soboto v finalu ostal brez odličja. Foto: AP

22-letni Ptujčan je v soboto v Tokiu zasedel zelo dobro peto mesto, a razočaral nekatere, ki so pričakovali, da bo že na svojih prvih olimpijskih igrah osvojil kolajno. V finalu meta diska je silak iz Podvincev najdlje vrgel 66,37 metra. Prvi olimpijski naslov je osvojil Šved Daniel Stahl (68,90 m).

Po mesecih molka mislim, da je zdaj končno prišel čas, da se odzovem. Nikoli v življenju me še niso tako nadlegovali in nisem bila podvržena toliko grožnjam dveh odraslih moških kot v zadnjih mesecih. Kratene so mi bile osnovne pravice, tako kot človeku kot športnici. Hoteli so, da zapustim svojega fanta, kar seveda nisem storila, sem 25-letna ženska in sama sprejemam odločitve. Prepovedali so mi prihod na stadion in s svojim fantom nisem smela trenirati,” je zapis na Instagramu začela Anna Marija Orel.

Poudariti je želela, da ni vplivala na razhod Čeha s trenerjem Gorazdom Rajherjem: "Niti enkrat nisem fantu svetovala, naj zapusti trenerja in celotno ekipo pred najpomembnejšo sezono v življenju. Podpirala sem ga in skupaj sva skušala rešiti zaplet."

Kristjan je garal za vse, kar je dosegel, in trener je poskušal storiti vse, da bi njegovo delo pred Tokiem uničil. Najtežje je ljubljeno osebo opazovati v tako travmatični izkušnji, ko se je proti njemu obrnila lastna ekipa. Skoraj je zlomilo njega in mene. Nikoli ga nisem silila, da bi naredil nekaj zame. Bila sem na poti do olimpijskega nastopa v svoji disciplini. Vedno sem skušala biti prava profesionalka, trening je bil na prvem mestu. Psihično nisem bila dovolj močna, ko sem se ukvarjala z vsemi ničvrednimi stvarmi, in na koncu mi ni uspelo."

Zelo ostro je kritizirala tudi novinarje, ki niso preverili vseh informacij: "Vse novinarje je lahko sram, saj z izmišljenimi zgodbami hrepenijo le po klikih, čeprav me sploh niso vprašali za komentar. To je najino življenje, ne pa smešna zgodba za druge, ki so brali članke in ocenjevali. V svojem srcu vem, da sva naredila vse, da bi razrešila položaj, ki je bil očitno nerešljiv. Edina stvar, ki jo lahko zdaj naredim, je, da prosim za več sočutja v prihodnosti. Nikoli ne veš, kaj se dogaja v ozadju."

206 cm visoki slovenski in mlajši članski evropski rekorder je lastnik drugega izida v sezoni na svetu. 26. junija je v Kourtaneju na Finskem disk vrgel kar 70,35 metra.