Kevin Durant je bil ob Bradleyju Bealu s 17 točkami najboljši strelec. Foto: AP
Kevin Durant je bil ob Bradleyju Bealu s 17 točkami najboljši strelec. Foto: AP

S po 17 točkami sta bila prva strelca Kevin Durant in Bradley Beal. Peterica ameriških košarkarjev je dosegla dvomestno število košev. Zach LaVine jih je dodal 15, Damian Lillard 13 in Bam Adebayo 12.

Sorodna novica Nič več sanjsko moštvo? Američani prvič izgubili zaporedni pripravljalni tekmi!

Durant, ki naj bi bil v napadu gonilna sila ZDA, je iz igre zadel šest od devetih metov in zelo popravil vtis po dveh neprepričljivih predstavah, ko je imel ob porazih z Nigerijo in Argentino skupni met 10/26. Tudi Beal, ki mu je selektor Gregg Popovich tokrat namenil 30 minut, je bil natančen, zadel je svoje prve štiri mete (od tega dve trojki). LaVine, ki je v prvi peterki zamenjal Jaysona Tatuma (težave s kolenom), je 15 točkam dodal 5 skokov in 3 podaje.

"Proti Avstraliji smo en polčas odigrali dobro, imeli skok, igrali obrambo in imeli dober ritem, nato pa smo v drugem delu popustili. Danes smo to obdržali skozi celo tekmo, in upam, da je to znak, da postajamo boljši," pa je komentiral Gregg Popovich.

Za Argentino je 41-letni Luis Scola, nekdanji zvezdnik Lige NBA, dosegel 16 točk, Nicolas Laprovittola 13 in Facundo Campazzo 12. Argentina, ki je zadnji teden v Las Vegasu izgubila vse tri tekme, bo v Tokiu igrala v skupini s Slovenijo, Japonsko in Španijo. Za uvod bo 26. julija tekmec Slovenija (spored olimpijskega turnirja TUKAJ).

V pripravah na olimpijske Američane čaka še en obračun z Avstralijo (v petek) in v generalki pred odhodom na Japonsko tekma s svetovnimi prvaki Španci.