Megan Rapinoe, prva zvezdnica olimpijskega turnirja, je zabila odločilen gol za Američanke. Foto: AP
Megan Rapinoe, prva zvezdnica olimpijskega turnirja, je zabila odločilen gol za Američanke. Foto: AP

V četrtfinalu so novo olimpijsko razočaranje doživele igralke iz dežele nogometa. Brazilke so izpadle po streljanju enajstmetrovk proti Kanadi in bodo še naprej brez naslova na velikih tekmovanjih. Na svetovnih prvenstvih so leta 2007 igrale v finalu, na OI pa imajo dve srebrni medalji, trikrat pa so izgubile dvoboj za bron.

Tekma se je po 120 minutah končala brez zadetkov, pri streljanju enajstmetrovk pa je ključno vlogo odigrala vratarka Kanade Stephanie Labbe, ki je ubranila dva strela Brazilk.

Brazilke se poslavljajo od olimpijskega turnirja

Kanada, bronasta reprezentanca na zadnjih igrah v Rio de Janieru in Londonu, se bo v polfinalu pomerila z ZDA, ki se v Tokiu potegujejo za peti olimpijski naslov. V napetem četrtfinalu proti evropskim prvakinjam Nizozemkam so Američanke zmagale po streljanju enajstmetrovk. V rednem delu se je tekma končala z izidom 2:2, odločilni gol z bele točke pa je zabila prva zvezdnica svetovnega nogometa, 36-letna Megan Rapinoe.

Avstralija je šokirala Veliko Britanijo in jo izločila po dodatnih 30 minutah igre. Junakinji sta bili Sam Kerr, ki je z zadetkom v 89. minuti izsilila podaljšek, ter vratarka Teagan Micha, ki je v prvem podaljšku ubranila enajstmetrovko. Britankam niso pomagali niti trije zadetki Ellen White.

V rednem delu se je končala le tekma med Švedsko in Japonsko. Srebrne iz Brazilije 2016 so zmagale s 3:1.

NOGOMET, ženske, izločilni boji

Četrtfinale:
KANADA - Brazilija * 4:3 (0:0)

Velika Britanija - AVSTRALIJA 3:4 (2:2, 0:1)

ŠVEDSKA - Japonska 3:1 (1:1)

Nizozemska - ZDA * 2:4 (2:2, 1:2)

* - po 11-metrovkah


Polfinale, ponedeljek, 2. avgusta:
Ob 10.00: AVSTRALIJA - ŠVEDSKA
Ob 13.00: KANADA - ZDA


Finale, petek, 6. avgusta, ob 4.00.

Tekma za tretje mesto, četrtek, 5. avgusta, ob 10.00.