Borut Mačkovšek bo moral boj kolegov za olimpijske igre spremljati prek televizije. Foto: EPA
Borut Mačkovšek bo moral boj kolegov za olimpijske igre spremljati prek televizije. Foto: EPA

Visokorasli Primorec, ki je pomemben adut slovenske igre na obeh straneh igrišča, si je že pred časom poškodoval gleženj. Poškodba mu trenutno še ne omogoča normalnega treniranja. Že med tednom je sodelovanje moral odpovedati tudi drugi član madžarskega Pick Szegeda Nik Henigman, ki si je na torkovem treningu prav tako poškodoval gleženj.

"V tednu, ki je pred nami, nas čaka veliko dela. V šestih dneh bomo odigrali štiri zanimive tekme. Težko bo, a smo pozitivni," pravi Vranješ.

V nedeljskem popoldnevu je ekipa že opravila trening, ki je v Slovenskih Konjicah minil v nekoliko okrnjeni zasedbi. Udeležila se ga je enajsterica vabljenih igralcev – Klemen Ferlin, Urban Lesjak, Darko Cingesar, Jaka Malus, Gregor Potočnik, Rok Ovniček, Staš Skube, Miha Zarabec, Nejc Cehte, Gašper Marguč in Matic Suholežnik –, preostali pa se bodo ekipi pridružili pozno zvečer oziroma v ponedeljek.

Že v torek slovensko vrsto čaka prvi preizkus. Na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022 se bo v Celju ob 20.10 pomerila s Poljsko, konec tedna pa se bodo v Berlinu v treh dneh zvrstile tekme z Alžirijo, Nemčijo in Švedsko, ki bodo dale imena dveh udeležencev letošnjih poletnih olimpijskih iger.

"Teden bo naporen, a takšna je pač trenutna situacija. Tekma s Poljsko nas je počakala zaradi težav s koronavirusom v novembrski akciji. Na drugi strani kvalifikacije za olimpijske igre vedno prinašajo nor ritem. Upam, da iz tega tedna odnesemo le najboljše in dobimo vse štiri tekme," je dejal Ovniček.

Vse tekme si boste lahko v prenosu ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Slovenske rokometaše čaka peklenski spored v naslednjem tednu