Organizatorje iger čaka veliko dela (in skrbi). Foto: EPA
Organizatorje iger čaka veliko dela (in skrbi). Foto: EPA

Novico so potrdili organizatorji olimpijskih iger. Tiskovni predstavnik Masa Takaya je dejal, da so prvi trije pozitivni primeri v olimpijski vasi "iz iste države in iz istega športa". Podrobnosti niso znane, so pa vsi trije izolirani in jim dostavljajo obroke, testirali pa so vnovič tudi vse druge člane njihove reprezentance, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Sorodna novica Prvi primer koronavirusa v olimpijski vasi

"Želimo, da bi bilo kar najmanj tveganja za zdravje. Zagotovimo lahko, da je z vsemi ukrepi poskrbljeno, da skorajda ne bo srečevanj olimpijcev s prebivalci Japonske," je zagotovil direktor Mednarodnega olimpijskega komiteja za OI Christophe Dubi. Še vedno je namreč med prebivalci Japonske veliko zaskrbljenosti in negativnega razpoloženja zaradi izvedbe iger v času pandemije.

Omenjena trojica članov ene izmed olimpijskih reprezentanc je bila prva, ki je bila pozitivna v olimpijski vasi. Doslej je bilo v povezavi z igrami odkritih 55 primerov med organizatorji, po prihodu tujih ekip na letališča ali v kampih reprezentanc za trening po Japonski. Med njimi je bil v soboto tudi predsednik južnokorejske namiznoteniške zveze in član MOK-a Ryu Seung Min. Pred odhodom na Japonsko je imel dva negativna testa in je tudi cepljen, a je bil po pristanku na letališču Narita pozitiven na covid-19.