V olimpijski vasi, ki je med olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami v japonski prestolnici začasen dom športnikov z vsega sveta, je sicer običajno druženje športnikov različnih panog okrnjeno. Udeleženci iger morajo namreč tudi v vasi upoštevati stroge varnostne ukrepe, tako pa je tamkajšnje vzdušje mirnejše.

Čeprav morajo ves čas držati socialno distanco, rokovanju in objemanju pa naj bi se bilo potrebno izogibati, to ne zaustavi navdušencev nad športnimi legendami, kot je Novak Đoković.

34-letni tenisač je postal eden izmed najbolj iskanih, zaželenih in priljubljenih športnikov za fotografiranje v olimpijski vasi – vsak dan po družbenih omrežjih zaokrožijo številni skupni sebki z enim izmed prvih imen olimpijskih iger, njihovo število pa še vedno ne pada.

Z Novakom Đokovićem so se fotografirali tudi tudi nemški hokejist Christopher Rühr, brazilska odbojkarica Carol Gattaz in venezuelski karateist Antonio Díaz, pridružili pa so se jim tudi igralec badmintona Nyl Yakura, atletinja Ivona Dadic in atlet Hassan Saaid. Ker je fotografij ogromno, so nekateri uporabniki družbenega omrežja Twitter slikovno gradivo združili in nastale so dolge niti. Pojavili so se tudi posnetki interakcij med srbskim tenisačem in oboževalci ter kakšna čustva preplavijo nekoga po tem, ko telefon posname fotografijo s slavnim športnikom – v tem primeru je šlo za Givoanno Scoccimarro, nemško judoistko.

Poleg različnih športnikov, ki jim Đoković predstavlja vzor, si fotografij s prvim loparjem sveta zaželijo tudi drugi zaposleni in udeleženci olimpijskih iger v Tokiu. Med prosilci za sebek je bil tudi slovenski fizioterapevt Samo Mikl, ki je v svoji objavi zapisal: "Kaj pa tole?! Po tem, ko sva se skoraj zaletela na hodniku, sem Noleta enostavno moral vprašati za selfi."

Zvezdnik iz Beograda je sicer olimpijski debi dočakal leta 2008 v Pekingu, kjer je bil bronast, na naslednjih dveh pa je obakrat klonil pred Argentincem Juanom Martinom del Potrom. V Londonu je bil neuspešen na tekmi za tretje mesto, v Riu pred petimi leti pa že v prvem krogu.