Nemška jahačica Annika Schleu je takole ihtela, ker Saint Boy ni hotel preskočiti ovir. Foto: Reuters
Nemška jahačica Annika Schleu je takole ihtela, ker Saint Boy ni hotel preskočiti ovir. Foto: Reuters

35-letna zvezdnica serij Veliki pokavci in Stevardesa, ki je poročena z dreserjem konjev Karlom Cookom, je na svojem Instagramu delila serijo čustvenih zapisov, v katerih je ostro obsodila dreserko Kim Raisner in se ponudila, da kupi konja Saint Boya (Sveti fant).

"Samo povejte svojo ceno," je pozvala Raisnerjevo.

Sorodna novica Je preskakovanje ovir s konji v modernem peteroboju sploh smiselno?

"Zdi se mi, da je moja dolžnost, da komentiram to sramoto," je zapisala Cuocova. "To ni olimpijsko preskakovanje ovir. To je gnusna, neotesana, nasilna reprezentacija našega športa. Ta ekipa bi se morala sramovati sama sebe."

Ob tem je objavila fotografije jahačice Annike Schleu, kako ihti, ko skuša pripraviti Saint Boya, da skoči čez oviro med tekmo v modernem peteroboju. Raisnerjeva je nato pred kamerami uporniškega konja udarila, zaradi česar je bila diskvalificirana.

"Sramota ste"

"Vi in vaša ekipa niste naredili nobenih uslug ne vaši državi ne temu športu. Zaradi vas mi vsi delujemo slabi," je nadaljevala Cuocova.

"Sram vas je lahko, srečo pa vsaki živali, ki pride v stik z vami. Kakšno neotesano vedenje. Gnusno na vsaki ravni. To ni naš šport. To ne predstavlja našega športa. Ta jahačica in njena "trenerka" sta sramota."

Uporniški Saint Boy pred oviro. Foto: Reuters
Uporniški Saint Boy pred oviro. Foto: Reuters

"Tega konja bom takoj zdaj kupila in mu pokazala, kakšno življenje bi moral imeti. Povejte svojo ceno," je pozvala dreserko.

Diskvalifikacija z OI

Nadzorno telo za moderni peteroboj, UIPM, je po incidentu sporočilo, da Raisnerjeva ne bo več tekmovala v nadaljnjih obračunih na OI.

"Izvršni odbor UIPM-a je izdal črn karton nemški trenerki Kim Raisner in jo diskvalificiral iz preostanka OI v Tokiu," so zapisali v izjavi. "Njena dejanja so kršila pravila UIPM-a."

Jahanje predstavlja velik del življenja Kaley Cuoco. Konje jaha od otroštva dalje, Cooka pa je spoznala na konjeniškem tekmovanju leta 2016. Igralka ima v lasti več konjev in jih pogosto objavlja na svojih družbenih omrežjih.