Jordanska olimpijka naj bi ji bila podobna. Foto: EPA
Jordanska olimpijka naj bi ji bila podobna. Foto: EPA

Ker je ameriška pevka Lady Gaga znana po tem, da se vaj za svoje nastope loti zelo resno, že skoraj na ravni atletinje svetovnega kova, so bili nekateri oboževalci presenečeni, ko se jim je zazdelo, da so jo na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu videli tekmovati v tekvondoju.

Po družbenih omrežjih so zaokrožile fotografije tekmovalke med tekmo, račun Gaga Daily pa je na Twitterju zapisal: "Zakaj je Lady Gaga na olimpijskih igrah?" Kmalu se je izkazalo, da ima Lady Gaga, katere pravo ime je Stefani Joanne Angelina Germanotta, na olimpijskih igrah dvojnico – jordansko tekvondoistko Julyana Al-Sadeq.

Oboževalci, ki se imenujejo Little Monsters (male pošasti), so bili ob pogledu na olimpijko in njeno nad podobnostjo z Lady Gago oziroma Mother Monster (mama pošast) presunjeni, poroča Billboard.

Z drugega zornega kota naj podobnost ne bi bila očitna

Čeprav je v boju z Brazilko Milean Titoneli 26-letna športnica izgubila, si oboževalci niso mogli pomagati in so še naprej razpravljali o neverjetni podobnosti videza Američanke in Jordanke ter se na ta račun tudi pošalili.

Ena izmed oboževalk je tako zapisala: "Pevka, igralka, aktivistka in zdaj olimpijka, Lady Gaga res lahko naredi vse!" Drug uporabnik družbenega omrežja pa je zapisal: "Lady Gaga je dejala 'Je*** grammyje in oskarje, zdaj hočem osvojiti zlato medaljo'."

Čeprav se je veliko ljudi strinjalo, da je podobnost velika, so drugi uporabniki delili fotografije z drugih zornih kotov, kjer so bile podobne poteze manj opazne.