Lady Gaga s pravim imenom Stefani Germanotta svoje pse obožuje in jih pogosto pripelje tudi na rdečo preprogo. Foto: AP
Lady Gaga s pravim imenom Stefani Germanotta svoje pse obožuje in jih pogosto pripelje tudi na rdečo preprogo. Foto: AP

Francoska buldoga po imenu Koji in Gustav je v petek pozno popoldne na policijsko postajo v okrožju Olympic v Los Angelesu pripeljala neimenovana ženska, ki naj po prvih ugotovitvah ni bila vpletena v rop. Predstavniki policijske postaje so takoj stopili v stik s preiskovalci ropa in zvezdničinimi sodelavci, ki so nato po prihodu na postajo potrdili, da gre v resnici za ugrabljena psa.

Kot je znano, sta se v sredo zvečer neznana moška pripeljala mimo sprehajalca psov Ryana Fischerja, ki je takrat sprehajal tri francoske buldoge Lady Gaga. Najprej sta skušala pse Fischerju nasilno odvzeti, a se jima je ta upiral, zato je eden od ugrabiteljev potegnil pištolo in ga ustrelil v trup. Dva od treh psov sta nato neznanca odpeljala, tretja žival, psička Miss Asia, pa je pobegnila s kraja dogodka in so jo pozneje policisti našli v bližini. Fischerja so ranjenega odpeljali v bolnišnico, od koder so pozneje sporočili, da njegovo življenje ni ogroženo in da bo povsem okreval.

Lady Gaga, ki se trenutno mudi v Rimu, kjer snema film Gucci v režiji Ridleyja Scotta, je prek družbenih omrežij najprej izrazila ogorčenje, se sprehajalcu psov zahvalila za njegovo junaško ravnanje in mu zaželela čimprejšnje okrevanje, obenem pa ponudila pol milijona ameriških dolarjev za vrnitev psov. "Molim, da bo moja družina spet združena," je zapisala na Twiiterju in dodala, da bo "prijazno dejanje" vrnitve psov – ne glede na to, ali bo posameznik vpleten v ugrabitev ali ne – nagrajeno s 500.000 dolarji.

Oglasila se je tudi Fischerjeva družina in se pridružila pevkinim pozivom k vrnitvi psov, obenem pa se glasbenici zahvalila za njeno skrb za Fischerja po dogodku.

Ali je Gustava in Koji neznanka pripeljala zaradi obljubljene nagrade, kdo je in kje ju je našla, policija ni razkrila, saj preiskava še poteka, poleg tega pa, so namignili policisti, bi se zaradi svojega ravnanja lahko znašla v dodatnih težavah.

Moja ljubljena psa Koji in Gustav sta bila pred dvema dnevoma ugrabljena. Moje srce je bolno in molim, da bo s prijaznim dejanjem moja družina spet združena. Plačala bom 500.000 dolarjev za njuno vrnitev.