Makedonci bodo oslabljeni za četrtkovo srečanje s Slovenci, s čimer se bo začelo 15. evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Foto: BoBo
Makedonci bodo oslabljeni za četrtkovo srečanje s Slovenci, s čimer se bo začelo 15. evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Foto: BoBo

Po zadnjih testiranjih pred odhodom na prizorišče EP-ja so potrdili štiri okužbe s covidom-19 pri igralcih in eno okužbo pri članu osebja reprezentance.

Rokometaše Severne Makedonije čaka doma še zadnji trening, šele nato bo lahko selektor Kirila Lazarov objavil seznam potnikov za odhod v Debrecen, kjer Severna Makedonija igra v skupini A s Slovenijo, Dansko in Črno goro.

Kot je poročala MIA, so po treh testiranjih v ekipi, kot zahtevajo protokoli krovne zveze EHF, v petih primerih dobili pozitiven izvid.

Danci brez vratarja, Črnogorci brez prvega strelca in selektorja

Težave z okužbami imata tudi preostala tekmeca Slovenije. Pri favorizirani Danski so sicer potrdili le primer vratarja Jannicka Greena, zato pa ima veliko več težav Črna gora. Izgubljena sta prvi strelec Miloš Brozović kot tudi krožni napadalec Nebojša Simović. Nad simptomi se je potožil desno krilo Stefan Čavor. Vsaj na prvih dveh tekmah izbrane vrste ne bo mogel voditi Zoran Roganović.

Slovenska rokometna reprezentanca je zaradi okužbe ostala brez vratarja Urbana Lesjaka in zadnjih dveh predvidenih pripravljalnih tekem z Italijo. Prvenstvo stare celine s kar 24 reprezentancami bo na Slovaškem in Madžarskem potekalo vse do zadnje nedelje v januarju.

Vranješ: Igralci so na avtobusu veliko spali, kar je dobro