Nejc Cehte je v reprezentanci zamenjal Tadeja Kljuna. Foto: EPA
Nejc Cehte je v reprezentanci zamenjal Tadeja Kljuna. Foto: EPA

Slovenski reprezentanci sta se po novem letu na pripravah v Zrečah pridružila Miha Zarabec in Urh Kastelic, ki si kruh služita v Nemčiji.

Ekipo je zaradi poškodbe dlani na tekmi proti Hrvaški zapustil Tadej Kljun. Na položaju desnega zunanjega ga je zamenjal Nejc Cehte.

"Vabilo v reprezentanco me je razveselilo. V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot preostali, a moram to nadoknaditi v naslednjih dneh. Predvsem moram z ekipo priti v stik v taktičnem smislu. Od tekme z Italijo pričakujem boj in zmago," je dejal 29-letni Posavec, ki brani barve Hannovra. V dresu z državnim grbom je do zdaj zbral 37 nastopov.

Za nastop na tekmi z zahodnimi sosedi bodo kandidirali krilni rokometaši Tilen Kodrin, Tilen Sokolič, Blaž Janc in Gašper Marguč, zunanji igralci Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Vid Levc, Jure Dolenec, Matic Grošelj, Rok Ovniček in Nejc Cehte, srednji zunanji Staš Skube, Miha Zarabec in Domen Makuc, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matic Suholežnik in Vid Poteko ter vratarja Jože Baznik in Aljaž Panjtar.

Zadnja pripravljalna tekma bo v petek ob 19.00 v Kopru.

EVROPSKO PRVENSTVO, skupina A, Debrecen
1. krog, četrtek, 13. januarja, 18.00:
SLOVENIJA – SEVERNA MAKEDONIJA
Ob 20.30:
DANSKA – ČRNA GORA

2. krog, sobota, 15. januarja, 18.00:
SEVERNA MAKEDONIJA – ČRNA GORA
Ob 20.30:
SLOVENIJA – DANSKA

3. krog, torek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA – SLOVENIJA
Ob 20.30:
SEVERNA MAKEDONIJA – DANSKA

V drugi del se uvrstita najboljši dve reprezentanci.

Rokometaši v Zrečah pred fotografskim objektivom