Danski športni direktor trdi, da imajo slike, kako dostavljavci izročajo pice za slovenski rokometni tabor. RZS je to zavrnila in ponovila, da je do želodčnih težav prišlo znotraj
Danski športni direktor trdi, da imajo slike, kako dostavljavci izročajo pice za slovenski rokometni tabor. RZS je to zavrnila in ponovila, da je do želodčnih težav prišlo znotraj "mehurčka". Foto: EPA

O zarotah ne bi govoril, ker si lahko vsak ustvari svoje mnenje. Vem pa - kot najstarejši član te ekipe lahko to zagotovim - da pica ni bila problem.

Dragan Gajić na Twitterju

Danska javna televizija TV2 prenaša besede športnega šefa njihovih rokometnih reprezentanc, ki je odločno zavrnil slovenske kritike in kar jasne namige, da naj bi se za zastrupitvijo mogoče skrivali kar gostitelji svetovnega prvenstva Egipčani.

"Nekoliko smešno je – rečeno nam je bilo, imamo pa tudi slike – da so si Slovenci naročili pice od zunaj," je Morten Henriksen povedal za TV2 Sport, ob tem je športni direktor danskih reprezentanc še zatrdil, da se prav ničesar ne bojijo pred četrtfinalnim soočenjem z Egiptom.

Gajić: Kdor je naročil pico, ni "zbolel"
Ob razširjanju novice z danskega portala javne televizije se je oglasil tudi starosta slovenske rokometne reprezentance Dragan Gajić, ki je bil eden izmed trojice rokometašev, ki so obležali in niso bili zmožni zaigrati na nedeljski tekmi.

"Sam nisem naročil pice. Niti je niso fantje, ki so (nekateri so še vedno) "bolni". Tako, da bi mogoče bila boljša ideja, da bi si vsi naročili pice. Saj ti fantje niso imeli težav," je Gajić na Twitterju odgovoril Rasmusu Boysenu, ki je znan vir rokometnih prestopov in novic v angleščini.

V nadaljevanju je Gajić še zapisal: "Kolikor vem, so bile pice naročene v HOTELSKI RESTAVRACIJI, tako da je nekoliko smešno nekaj govoriti, in ne imeti vseh informacij. Ne me razumeti narobe, ne namigujem ničesar, samo podajam dejstva."

RZS: Naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj mehurčka

Na to temo na Rokometni zvezi Slovenije podajamo uraden odgovor, s katerim očitke direktorja danske reprezentance, gospoda Mortna Henriksena, zavračamo. Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu, saj nihče, ki ni bil testiran in torej del mehurčka, ni mogel v hotel. In ravno tako nihče ni mogel iz hotela. Do neljubih težav je v vsakem primeru prišlo znotraj mehurčka. Zato s tem zapisom zaključujemo polemiko in se bomo raje posvetili pripravam na naslednje izzive, ki nas čakajo že zelo hitro.

Pa to ni bila "virozica". Fantje so kričali od bolečin, bruhali in hiteli na stranišča, kot bi jim šlo za življenja. Prek noči sta obležala Staš Skube in Dragan Gajić, tik pred tekmo se je v garderobi od bolečin v lastnih izbljuvkih sesedel in bil prepeljan nazaj v hotel naš največji in najmočnejši mož Blaž Blagotinšek. Kar devet fantov pa se je kljub slabemu počutju odločilo vztrajati zase, za ekipo, za preboj v četrtfinale.

RZS v ponedeljkovem pismu

(Ne)naključna viroza?
Slovenska rokometna zveza je po nedeljskem porazu z Egiptom objavila javno pismo, v katerem so navedene okoliščine in posledice obsežne zastrupitve s hrano v slovenskem taboru tik pred odločilno tekmo z gostitelji turnirja.

"Prepričani smo, da to ni bilo naključno," se je RZS odzval na povpraševanje danskih novinarjev po Henriksenovih besedah. Slednjemu naj bi direktor slovenskih reprezentanc Uroš Mohorič svetoval, da naj se Danci izogibajo hotelski hrani.

Hansen že na nogah in nared za Egipt
Henriksen poudarja popolno zaupanje v higieno in profesionalnost hotela, v katerem so nastanjene najboljše svetovne reprezentance v Kairu. Ob tem je tudi poudaril, da so imele želodčne težave tudi reprezentance, ki se niso pomerile z Egiptom. Ne nazadnje sta pri Dancih morala Johan in Mikkel Hansen zaradi prevelike slabosti izpustiti tekmo z Japonsko. A Hansen naj bi zdaj že bil v postavi za četrtfinalni obračun z Egiptom v sredo.