Slovenci so ostali brez četrtfinala. Foto: Reuters
Slovenci so ostali brez četrtfinala. Foto: Reuters

V slovenskem taboru so ogorčeni nad slabo organizacijo prvenstva, ki je na dan tekme z Egiptom rezultiralo z zastrupitvijo kar 12 igralcev. Slovenija je po neodločenem izidu z gostitelji že končala turnir.

Backović: "Ni sporno igranje brez vratarja, sporna je bila izvedba."

"V rokometni reprezentanci nikdar nismo in ne bomo iskali izgovorov. Kot vselej prevzemamo odgovornost ob vsakem projektu. Zagotovo bi lahko kaj storili drugače, tudi bolje, a vseeno pa smo se tokrat čez noč pred za nas ključno tekmo proti Egiptu znašli v položaju, v kakršnem še nismo bili," so zapisali v pismu za javnost pri Rokometni zvezi Slovenije.

Vodstvo rokometašev se je osredotočilo na dogajanje na predvečer, noč in dan tekme proti Egiptu, čeprav so imeli pripombe že na predhodno dogajanje.

"Dejstvo je, da smo imeli v zadnji noči in na dan tekme ogromno zdravstvenih težav. Če se spomnite, smo jih imeli, s Tilnom Kodrinom in Urhom Kastelicem sicer v drugi obliki, tudi že prej. Zato absolutno ne moremo biti zadovoljni z organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva v Egiptu," razmišlja generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić. "Po odigrani tekmi in uradni prijavi zaradi zdravstvenega stanja igralcev so se nam oglasili z egiptovskega ministrstva za zdravje, a bistvenih sprememb ne pričakujem, dokler bo mednarodna rokometna zveza (IHF) delovala tako, kot deluje," še dodaja Cvijić.

Iz vodstva slovenskih rokometašev sporočajo, da se je v 24 ur pred tekmo z Egiptom zastrupilo s hrano kar 12 igralcev. "Pa to ni bila "virozica". Fantje so kričali od bolečin, bruhali in hiteli na stranišča, kot bi jim šlo za življenja. Prek noči sta obležala Staš Skube in Dragan Gajić, tik pred tekmo se je v garderobi od bolečin v lastnih izbljuvkih sesedel in bil prepeljan nazaj v hotel naš največji in najmočnejši mož Blaž Blagotinšek. Kar devet fantov pa se je kljub slabemu počutju odločilo vztrajati zase, za ekipo, za preboj v četrtfinale," so zapisali pri RZS-ju.

Izpostavili so še, da odgovorne na prvenstvu težave slovenske izbrane vrste niso pretirano zanimale. Vseeno so pri uradni zdravniški službi prvenstva ob vrnitvi v hotel po tekmi o stanju izmučenih, obolelih igralcev naredili uradni zapisnik vsega, kar se je zgodilo.

Zastrupitve le pika na i zelo slabi organizaciji SP-ja v Egiptu